7.153 vizualizări

Cum citește și „tălmăcește” media rapoartele despre media

Cel de-al doilea Raport de monitorizare a presei, în care sunt scoase în vileag cazurile de manipulare jurnalistică și abaterile deontologice din spațiul mediatic autohton, lansat joi, 19 mai, de către Centrul pentru Jurnalism Independent, este un subiect care a intrat rapid în atenția opiniei publice. Jurnaliștii au informat consumatorii de media despre concluziile și recomandările raportului, fiecare redacție nuanțând însă subiectul în funcție de propria politică editorială. Drept urmare, consumatorul de media s-a ales cu un raport „tălmăcit” mult prea diferit, din care cauză abordarea diversă a știrilor nu a însemnat și una obiectivă.

Raport CJI: Jurnal TV a exagerat și a manipulat în prezentarea protestului din 24 aprilie

Postul de televiziune al oligarhului Victor Țopa, Jurnal TV, a exagerat și a manipulat opinia publică prin modul cum a prezentat protestul din 24 aprilie al Partidului Demnitate și Adevăr despre care se spune că ar fi finanțat tot de Țopa, potrivit raportului trimestrial „Elemente de propagandă, manipulare informațională și încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spațiul mediatic autohton” (1 februarie 2016 - 30 aprilie 2016) prezentat joi de Centrul pentru Jurnalism Independent.
hotnews.md

CJI a prezentat un nou raport despre propaganda în presa din R.Moldova

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a prezentat al doilea raport de monitorizare intitulat „Elemente de propagandă, manipulare informaţională şi încălcare a normelor deontologiei jurnalistice în spaţiul mediatic autohton”.
europalibera.org

Un nou raport de monitorizare a presei, relevă elemente de propagandă şi manipulare

Un nou raport de monitorizare a mass-media relevă tot mai multe nereguli, elemente de propagandă şi manipulare informaţională. Pe parcursul a trei luni, Centrul de Jurnalism Independent a monitorizat 12 instituţii media – posturi TV, portaluri de ştiri şi versiuni online ale unor publicaţii săptămânale. Iar astăzi a prezentat concluziile studiului. Postul nostru de televiziune nu figurează în document.
tv7.md