3.597 vizualizări

Șeful ANSP și-a dat demisia. Cum au interpretat unele media solicitarea lui Igor Dodon ca Nicolae Furtună să plece din funcție

După ce șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „în toată lumea, COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”, mai multe partide politice, persoane publice și politicieni, premierul Ion Chicu, dar și președintele Igor Dodon au cerut marți, 8 septembrie, demisia epidemiologului. Șeful statului și-a exprimat regretul față de aceste declarații. În după-amiaza zilei, directorul ANSP și-a anunțat demisia. Presa a relatat pe larg subiectul, dar solicitarea lui Igor Dodon  a fost una dintre cele mai mediatizate.

Portalul Kp.md a titrat pe un ton critic la adresa funcționarului: „Demisia! După ce a declarat că, din cauza COVID-ului, în Moldova au murit bolnavi care sunt o povară, Furtună însuși a devenit o povară”. Timpul.md a relatat subiectul tendențios, cu etichetări, schimb de accente și amestec de fapte cu opinii: „Președintele «Kuliok» Dodon anunță că Furtună nu are CALITATEA MORALĂ să ocupe funcția de șef ANSP. Președintele care e filmat cum ia bani de la Plahotniuc – ce calități morale are? ”. Agora.md a abordat subiectul pe un ton neutru și echidistant: „Igor Dodon cere demisia lui Nicolae Furtună: «Scuzele publice nu sunt suficiente»”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

В отставку! После высказывания о том, что от ковида в Молдове умирают больные, которые в тягость, Фуртунэ сам стал обузой

Президент считает, что чиновник должен уйти в отставку, извинений будет недостаточно.
Kp.md

Igor Dodon cere demisia lui Nicolae Furtună: „Scuzele publice nu sunt suficiente”

Șeful statului, Igor Dodon, cere demisia șefului ANSP, Nicolae Furtună, după ce cel din urmă a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că „în toată lumea, COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”. Președintele și-a exprimat regretul față de declarațiile epidemiologului și a adăugat că în acest caz Furtună ar trebui să demisioneze.
Agora.md

Președintele „Kuliok” Dodon anunță că Furtună nu are CALITATEA MORALĂ să ocupe funcția de șef ANSP. Președintele care e filmat cum ia bani de la Plahotniuc - ce calități morale are?

„Președintele Dodon” vorbește despre calitatea morală a lui Furtună, dar se face că uită cum lua pungi cu bani de la Plahotniuc. Îmi exprim regretul și consternarea față de declarațiile făcute de directorul ANSP, Nicolae Furtună.
Timpul.md