2.824 vizualizări

Reținerea unui șofer beat pe străzile din Chișinău, între spectacol, comparații și cifre contradictorii

În seara zilei de duminică, 7 iunie, un șofer care conducea în stare de ebrietate pe străzile din Chișinău a fost urmărit, imobilizat și reținut de oamenii legii. În mașină se aflau șapte persoane, iar potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, șase echipaje ale poliției au fost implicate în operațiune. Jurnaliștii nu au lăsat neobservat incidentul din Capitală.

Bunăoară Realitatea.md a scos în prim-plan detaliul reținerii șoferului – „încătușat, fiind pus la pământ și strâns cu genunchiul pe gât de către un reprezentant al forțelor de ordine” – care, potrivit unora, ar fi asemănătoare cu cea a lui George Floyd din SUA, un bărbat care a decedat la scurt timp după ce a fost imobilizat de un ofițer de poliție. Acest detaliu are mai degrabă un caracter senzaționalist decât informativ, întrucât în titlu s-a pus accent pe reținerea șoferului și mai puțin pe încălcarea comisă de acesta. La polul opus, Ziarulnational.md a accentuat pericolul pe care îl prezenta șoferul beat, anticipând eventuale evenimente: „VIDEO // Urmărire ca în filme pe străzile capitalei, cu implicarea a ZECE echipaje ale POLIȚIEI. A fost prevenită o TRAGEDIE, după ce un șofer în stare de ebrietate a comis mai multe încălcări. Acesta a fost pus la pământ de polițiști”. În ambele articole se afirmă că în operațiune au fost implicate zece mașini în loc de șase. Newsmaker.md a relatat subiectul fără note spectaculoase și a inclus mai multe detalii despre incident: „Șase echipaje ale poliției au urmărit pe străzile din Capitală un șofer care conducea în stare de ebrietate. În automobil se aflau 7 persoane”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Logo Realitatea.md cuvant cheie actualitate alegeri politica societate economie in lume life auto tech sport toate stirile Șofer buclucaș, reținut în Capitală cu implicarea a zece echipaje ale Poliției. De ce unii au făcut asemănare cu omorul lui George Floyd (VIDEO)

Un șofer care se deplasa haotic pe străzile Capitalei la volanul unui Mercedes a fost reținut ieri după implicarea mai multor echipaje ale Inspectoratului Național de Securitate Publică.
Realitatea.md

Șase echipaje ale poliției au urmărit pe străzile din capitală un șofer care conducea în stare de ebrietate. În automobil se aflau 7 persoane

Șase echipaje ale poliției au urmărit pe străzile din capitală un șofer care conducea în stare de ebrietate. Într-un final, acesta a fost reținut. Incidentul a avut loc în seara zilei de duminică, 7 iunie
Newsmaker.md

VIDEO // Urmărire ca în filme pe străzile capitalei, cu implicarea a ZECE echipaje ale POLIȚIEI. A fost prevenită o TRAGEDIE, după ce un șofer în stare de ebrietate a comis mai multe încălcări. Acesta a fost pus la pământ de polițiști

Zece echipaje ale poliției au fost implicate, în această seară, într-o operațiune de reținere a unui șofer aflat în stare de ebrietate.
Ziarulnational.md