2.873 vizualizări

Mesajul Mitropoliei Moldovei privind vaccinul împotriva Covid-19 și aprecierile unor instituții media

Într-o „adresare” făcută publică marți, 19 mai, Sinodul Mitropoliei Moldovei a cerut prim-ministrului Ion Chicu, președintelui Igor Dodon și președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, să nu oblige populația să se vaccineze împotriva Covid-19, în cazul în care un asemenea vaccin va fi dezvoltat. Preoții ortodocși se tem că, odată cu noul vaccin, în organismul uman pot fi introduse „nanocipuri” sau alte „dispozitive” cu efecte adverse și consideră că vaccinarea trebuie să se facă exclusiv „pe principii benevole”.

Mesajul Mitropoliei a ajuns rapid în presă, iar unele media au preferat să dea note proprii subiectului abordat. Kp.md, de exemplu, a publicat un material la rubrica „Societate”, cu titlul: „Luați Internetul de la preoți, ei nu au înțeles corect. Bill Gates cu ajutorul vaccinului nu-i va conduce pe moldoveni” (orig. „Отберите у священнослужителей Интернет, они все неправильно поняли: Билл Гейтс не будет с помощью вакцин управлять жителями Молдовы”). Atât titlul, cât și întreg textul abundă în judecăți de valoare și întrebări retorice improprii unui articol informativ. „Mitropolia FAKE NEWS a Moldovei”, a scris de cealaltă parte Timpul.md, redând însă fidel în text pasaje din adresarea instituției bisericești și, astfel, promovându-le.  În plus, știrea a fost ilustrată cu un colaj. Europalibera.org s-a detașat de judecăți de valoare și a expus mesajul preoților într-un stil neutru.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Отберите у священнослужителей Интернет, они все неправильно поняли: Билл Гейтс не будет с помощью вакцин управлять жителями Молдовы

Американский "злодей" смог обдурить весь мир, но только не молдавскую митрополию!
kp.md

Mitropolia Moldovei avertizează împotriva vaccinării și a „nanocipurilor”

Mitropolia Moldovei spune că este revoltată de decizia recentă a autorităților de a prelungi, până pe 30 iunie, interdicția oficierii riturilor cu public în incinta bisericilor pentru a limita răspândirea infecției de coronavirus.
europalibera.org

Mitropolia FAKE NEWS a Moldovei - Bill Gates, nanoparticule, Soros, microcipare și controlul omului prin 5G

Mitropolia Moldovei, subordonată ierarhic Patriarhiei Moscovei, a publicat un mesaj în WORD (program editare texte creat de Bill Gates) în care publică un apel către Dodon, Chicu și Greceanîi.
timpul.md