2.626 vizualizări

De la revendicări, la insinuări – protestul veteranilor de război, în vizorul presei

Un grup de veterani de război au protestat duminică, 17 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, cerând printre altele demisia conducerii Republicii Moldova. Potrivit Poliției, mitingul a adunat circa 200 de participanți, iar organizatorii au încălcat regulile impuse de autorități pe timp de pandemie privind numărul persoanelor admise la întrunire – nu mai mult de 50 de persoane, și purtarea obligatorie a măștilor de protecție. Presa a fost cu ochii pe protestatarii din centrul orașului, relatând de o manieră diferită.

Așadar, Ntv.md a scos în prim-plan că în centrul Capitalei s-ar fi adunat 130 de persoane care nu poartă măști și că ar solicita ca Primăria să aducă în PMAN veceuri ecologice, fără să menționeze însă principala cerință – demisia conducerii țării. În știre se spune că „acțiunea a primit și sprijinul unor politicieni de opoziție”, iar în background se insinuează că protestul ar fi fost finanțat de anumite persoane fără a fi aduse dovezi în acest sens. Kp.md a accentuat în titlul faptul că e vorba de un protest neautorizat, precizând că  cei nu mai mult de 200 de manifestanți protestează „deocamdată” pașnic. Protv.md a relatat despre protest într-o manieră completă, aducând informații despre numărul manifestanților, precizările Poliției, opinii ale protestatarilor și declarația consilierului prim-ministrului.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Aproximativ 130 de persoane participă la un protest în centrul Capitalei

Aproximativ 130 de persoane participă la un protest în centrul Capitalei, în PMAN. Acțiunea, inițiată de câțiva combatanți, a primit și sprijinul unor politicieni de opoziție, dar care așa și nu s-au prezentat la protest. Aceștea au preferat să se limiteze la îndemnuri pe rețelele sociale.
ntv.md

Zeci de veterani au protestari și au cerut demisia principalelor persoane în stat. Manifestanții spun că guvernarea își bate joc de oameni și au scandat în fața Guvernului, a Președinției și a Parlamentului

Demisia primelor persoane în stat a fost cerută astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, unde zeci de veterani au protestat.
protv.md

В центре Кишинева проходит несанкционированный митинг протеста: Пока выступают мирно

Собравшиеся ветераны военных конфликтов требуют льгот и отставки правительства
kp.md