3.683 vizualizări

Titluri tendențioase și judecăți de valoare în știri despre plecarea deputatei Ruxanda Glavan din PD

Deputata Ruxanda Glavan a anunțat vineri, 1 mai, că părăsește Partidul Democrat, rămâne în Legislativ, dar se alătură grupului parlamentar „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu. Deputata a precizat că a început să se simtă incomodă în partid încă de pe vremea când era ministră a Sănătății, când asupra ei s-ar fi insistat cu anumite reforme cu care ea nu era de acord, fapt ce ar fi costat-o într-un final funcția de ministră.

În relatarea subiectului, unele instituții media au preferat să interpreteze faptele. Timpul.md a transmis mesajul integral al Ruxandei Glavan și a titrat pe un ton tendețios: „LOVITURĂ PENTRU ALIANȚA PDM-PSRM/Ruxanda Glavan îi părăsește pe democrați și aderă la Pro-Moldova”. Kp.md nu a ezitat să folosească judecăți de valoare în știrea compusă din două propoziții și lipsă de orice alte detalii: „Ruxanda Glavan caută o viață mai bună trecând în alt partid. Nu mai crede în democrație, acum crede în Candu”. Tv8.md a abordat subiectulnetru și echidistant, fără opinii sau contexte improprii.

Vedeți mai jos selecția de știri.

LOVITURĂ PENTRU ALIANȚA PDM-PSRM / Ruxanda Glavan îi părăsește pe democrați și aderă la Pro-Moldova

Deputatul Ruxanda Glavan părăsește fracțiunea Partidului Democrat din Parlament. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe pagina sa de Facebok.
TIMPUL.MD

/DOC/ “Adio, PDM”… Încă un deputat al fracțiunii democraților pleacă din partid și se alătură grupului „Candu”

Deputata Ruxanda Glavan a anunțat astăzi că părăsește Partidul Democrat, rămâne în Parlament, dar se alătură Grupului „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.
TV8.MD

Депутат парламента Молдовы Главан ушла из Демпарии в более зажиточную Pro Moldova

Руксанда Глава перешла искать лучшей жизни в другую партию. Не верит больше в демократию, верит теперь в Канду.
kp.md