2.623 vizualizări

Reacția PSRM la demisia șefului Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, între interpretări și riposte

Partidul Socialiștilor a calificat destituirea lui Vladimir Țurcan de la șefia Curții Constituționale drept o încercare de a prelua controlul acestei instituții. Mesajul a fost transmis vineri, 24 martie, printr-un comunicat de presă al formațiunii. Subiectul a atras inclusiv atenția presei.

Jurnal.md a remarcat supărarea reprezentanților PSRM, titrând: „PSRM, înfuriat de schimbările de la Curtea Constituțională; Dă de înțeles că ar putea răsturna noua conducere”. Ntv.md a publicat o știre bazată pe interpretări și pe post de ripostă la declarațiile deja noii președinte a Curții Constituționale, Domnica Manole, care a spus că „fostul președinte al Înaltei Curți, Vladimir Țurcan, a fost destituit din funcție pentru că a discutat la telefon cu președintele țării, Igor Dodon”. Prin urmare, Ntv.md a titrat în titlu: „Alo, Domnica! Sau cum președintele CCM, Domnica Manole, a uitat că a discutat cu Năstase la telefon despre o decizie a Înaltei Curți”. Protv.md a relatat poziția membrilor PSRM fără interpretări sau judecăți de valoare: „„PSRM, despre destituirea lui Vladimir Țurcan de la Curtea Constituțională: „Opoziția are nevoie de un control asupra CC””. Vedeți mai jos selecția de știri.

PSRM, înfuriat de schimbările de la Curtea Constituțională; Dă de înțeles că ar putea răsturna noua conducere

Socialiștii sunt nemulțumiți de faptul că fostul lor coleg de partid, Vladimir Țurcan, a fost demis de la conducerea Curții Constituționale și lasă să se înțeleagă că ar putea răsturna noua conducere.
jurnal.md

PSRM despre destituirea lui Vladimir Țurcan de la Curtea Constituțională: „Opoziția are nevoie de un control asupra CC”.

PSRM califică destituirea de ieri a lui Vladimir Țurcan de la șefia Curții Constituționale drept o încercare de a prelua controlul acestei instituții.
protv.md

Alo, Domnica! Sau cum președintele CCM Domnica Manole a uitat că a discutat cu Năstase la telefon despre o decizie a Înaltei Curți

Președintele Curții Constituționale Domnica Manole trebuie să fie demisă din această funcție. Cel puțin asta reiese din declarațiile, pe care le-a făcut Manole astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.
ntv.md