2.361 vizualizări

Anunțul despre acționarea în judecată a Guvernului de către Avia Invest, reflectat prin prisma intereselor politice

Compania Avia Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a anunțat că va depune o acțiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului Republicii Moldova. Aceasta consideră că „acțiunile Guvernului Republicii Moldova cu privire la concesionar [Avia Invest, n. r.] nu respectă condițiile și obligațiile din acordul de concesiune, încalcă diverse convenții internaționale și dreptul internațional în general”.

Unele instituții media au schimbat atât de mult accentele încât și-au trădat preferințele politice. Așadar, Telegraph.md a reflectat subiectul punând în lumină negativă fostul guvern condus de Maia Sandu: „O inițiativă a Guvernului Maia Sandu va duce Moldova în fața Curții Internaționale de Arbitraj”. La Ziarulnational.md vinovat se face însă președintele Igor Dodon. Portalul a preluat textul de la o altă instituție media, contribuția lor fiind un titlu tendențios: „Dodon este ÎNCOLȚIT din toate părțile. Șeful statului va fi acționat în judecată la NEW YORK pentru tentativa de a deposeda investitorii de AIC”. Zdg.md a reflectat neutru, fără a trăda anumite preferințe sau aversiuni politice: „Avia Invest va depune o acţiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului R. Moldova”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

O inițiativă a Guvernului Maia Sandu va duce Moldova în fața Curții Internaționale de Arbitraj

Inițiativa Guvernului Maia Sandu privind anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău va duce Moldova în fața Curții Internaționale de Arbitraj. Despre această intenție a anunțat compania Avia Invest, transmite Telegraph.md
telegraph.md

Avia Invest va depune o acţiune la Curtea Internațională de Arbitraj împotriva Guvernului R. Moldova

Compania Avia Invest anunță, prin intemerdiul unui comunicat de presă, că a încheiat un acord cu firma de avocatură internațională Hillmont Partners pentru protejarea drepturilor și intereselor legitime ale companiei în relațiile cu Guvernul R. Moldova. Astfel, Avia Invest ar urma să depună o acțiune la Curtea Internațională de Arbitraj de la New Yor împotriva autorităților de la Chișinău.
zdg.md

Dodon este ÎNCOLȚIT din toate părțile. Șeful statului va fi acționat în judecată la NEW YORK pentru tentativa de a deposeda investitorii de AIC

Președintele R. Moldoca, Igor Dodon, va deveni subiectul unor în acțiuni juridico-legale internaționale cu privire la viitorul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), scrie London Globe.
ziarulnational.md