2.540 vizualizări

Creditul rusesc și declarațiile premierului Ion Chicu, relatate cu interpretări și fără drept la replică

Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat marți, 21 aprilie, convocarea Guvernului în ședință pentru aprobarea unor credite din partea Federației Ruse și a Fondului Monetar Internațional. Potrivit premierului, împrumutul de la Moscova, în mărime de 200 de milioane de euro, ar fi unul avantajos pentru Republica Moldova în condițiile actuale. Asta deși anterior mai mulți deputați din opoziție au criticat condițiile acordului de creditare dintre Republica Moldova și Federația Rusă, precizând că acesta ar fi în defavoarea țării noastre.

Presa de la Chișinău a relatat pe larg subiectul, dar unghiul de abordare a fost diferit. Kp.md a informat pe un ton tendențios: Deputații Maiei Sandu au fost prinși cu minciuna privind condițiile creditului rusesc. În știre, autorii au citat declarațiile prim-ministrului fără să ofere drept la replică reprezentanților opoziției, care au criticat subiectul. Ziarulnational.md a folosit un titlu care induce în eroare, întrucât în textul știrii nu se relatează despre nemulțumirea premierului – VIDEO//Chicu nu este mulțumit în totalitate de condițiile puse de ruși privind creditul de 200 de milioane de euro. «Sunt condiții ACCEPTABILE». Oficialul a înțepat UE: «Până acum nu a venit niciun cent». Guvernul se întrunește de URGENȚĂ”. Zdg.md a abordat subiectul fără interpretări: „VIDEO/ Chicu susține că împrumutul de la ruși este contractat în condiții «acceptabile»: «Toate speculațiile sunt lipsite de temei»”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Ион Кику о российском кредите: Мы можем вернуть эти деньги в любой момент без всякой пени.

Ион Кику считает, что положения кредитного соглашения, подписанного Молдовой и Российской Федерацией приемлемы для нашей страны. Глава правительства призвал ворчунов воздержаться от инсинуаций в отношении условия этого займа.
kp.md

VIDEO/ Chicu susține că împrumutul de la ruși este contractat în condiții „acceptabile”: „Toate speculațiile sunt lipsite de temei”

Ion Chicu anunță convocarea Guvernului în ședință pentru aprobarea creditelor de la FMI și Federația Rusă. Anunțul a fost făcut după ședința de lucru cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.
zdg.md

VIDEO // Chicu nu este mulțumit în totalitate de condițiile puse de ruși privind creditul de 200 de milioane de euro. „Sunt condiții ACCEPTABILE”. Oficialul a înțepat UE: „Până acum nu a venit niciun cent”. Guvernul se întrunește de URGENȚĂ

VIDEO // Chicu nu este mulțumit în totalitate de condițiile puse de ruși privind creditul de 200 de milioane de euro. „Sunt condiții ACCEPTABILE”. Oficialul a înțepat UE: „Până acum nu a venit niciun cent”. Guvernul se întrunește de URGENȚĂPolitică21.04.202010:35Autor: Ziarul NationalVIDEO // Chicu nu este mulțumit în totalitate de condițiile puse de ruși privind creditul de 200 de milioane de euro. „Sunt condiții ACCEPTABILE”. Oficialul a înțepat UE: „Până acum nu a venit niciun cent”. Guvernul se întrunește de URGENȚĂ Premierul Ion Chicu nu este mulțumit în totalitate de condițiile impuse de ruși pentru acordarea creditului de 200 de milioane de euro, însă infirmă „speculațiile” potrivit cărora R. Moldova ar urma să plătească penalități de 150% în cazul în care nu-și respectă obligațiile.
ziarulnational.md