3.643 vizualizări

Declarațiile deputatului PPDA Alexandru Slusari, relatate cu manipulări și judecăți de valoare

Deputatul PPDA Alexandru Slusari a anunțat marți, 14 aprilie, că dacă Guvernul nu va înainta până miercuri proiectul de modificări la Legea Fondului de susținere a populației și privind micșorarea TVA pentru sectorul HoReCa, atunci formațiunea pe care o reprezintă va face acest lucru. Unele instituții media au abordat subiectul preferând să pună anumite accente. Subiectulzilei.md a folosit în știre judecăți de valoare, titrând: „Populism în stilul Blocului ACUM: După ce au DUBLAT cota TVA pentru HoReCa, cer micșorarea acesteia până la 8%”. Politics.md a manipulat  prin imagine, însoțind știrea cu o fotografie a Maiei Sandu, lidera PAS, și nu cea a lui Alexandru Slusari, președintele formațiunii PPDA din Parlament: „Președintele fracțiunii PPDA, Alexandr Slusari, s-a răzgândit și cere micșorarea cotei TVA pentru HoReCa până la 8%”. Ambele portaluri amintesc în știrile lor că, recent, Curtea Constituțională a anulat o lege care prevedea inclusiv micșorarea cotei TVA pentru HoReCa „la cererea deputaților ACUM și a grupului Pro Moldova”. De fapt, parlamentarii au solicitat Înaltei Curți suspendarea a doar trei articole din lege.

Protv.md a relatat neutru și echidistant subiectul: „Alexandru Slusari: Dacă Guvernul nu vine cu proiectul de modificări la Legea Fondului de susținere a populației și cu micșorarea TVA pentru HoReCa, atunci PPDA va ieși cu această inițiativă”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Populism în stilul Blocului ACUM: După ce au DUBLAT cota TVA pentru HoReCa, cer micșorarea acesteia până la 8%

Populism în stilul Blocului ACUM. Președintele fracțiunii PPDA, Alexandr Slusari, s-a răzgândit și cere micșorarea cotei TVA pentru HoReCa până la 8%.
subiectulzilei.md

Alexandru Slusari: Dacă Guvernul nu vine cu proiectul de modificări la Legea Fondului de susținere a populației și cu micșorarea TVA pentru HoReCa, atunci PPDA va ieși cu această inițiativă

Alexandru Slusari: Dacă Guvernul nu vine cu proiectul de modificări la Legea Fondului de susținere a populației și cu micșorarea TVA pentru HoReCa, atunci PPDA va ieși cu această inițiativă
protv.md

Președintele fracțiunii PPDA, Alexandr Slusari, s-a răzgândit și cere micșorarea cotei TVA pentru HoReCa până la 8%

"Cu HoReCa și domeniul turismului nu înțelegem de ce se propune micșorarea TVA doar pănă la 15 %. De ce să nu diminuăm cota la 8 %, simetric cu cota TVA pentru mai multe produse agroalimentare ? În situația actuală sectorul, care tot mai mult se scufundă în insolvența, merită un sprijin mai consistent", a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.
politics.md