2.526 vizualizări

Obligativitatea poliței medicale pentru cei care revin din străinătate, între critici și întrebări retorice

Toate persoanele care vor reveni de peste hotare începând cu miercuri, 1 aprilie, vor fi obligate să-și cumpere polițe medicale în valoare de 4.056 de lei, indiferent de unde revin și pe ce cale – aeriană sau terestră. Decizia a fost aprobată în seara zilei de 31 martie de Comisia pentru Situații Excepționale. Presa a relatat pe larg și cu diferite abordări despre acest subiect de interes public.

Bunăoară, Timpul.md a titrat pe un ton critic: „Taxă de 200 de euro pentru a BLOCA diaspora să vină acasă /// TOȚI CETĂȚENII moldoveni care intră în țară sunt OBLIGAȚI de regimul Dodon&Chicu să-și cumpere polița medicală”. Jurnaliștii de la Tvc.md s-au întrebat retoric despre îndemnul autorităților care, între timp, a devenit o obligație: „Nu mai sunt îndemnați? Moldovenii din diasporă, obligați să procure polița de asigurare la revenirea în Moldova”. TV8.md a titrat pe un ton neutru: „Obligatoriu! Moldovenii care revin de peste hotare trebuie să-și cumpere polițe medicale. Iată cum vor fi monitorizați de autorități”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

 

Taxă de 200 de euro pentru a BLOCA diaspora să vină acasă /// TOȚI CETĂȚENII moldoveni care intră în țară sunt OBLIGAȚI de regimul Dodon&Chicu să-și cumpere polița medicală

Cetățenii R. Moldova vor trebui să procure poliță de asigurare atunci când revin acasă. O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia pentru Situații Excepționale.
timpul.md

Obligatoriu! Moldovenii care revin de peste hotare trebuie să-și cumpere polițe medicale. Iată cum vor fi monitorizați de autorități

Toate persoanele care vor reveni de peste hotare, începând cu 1 aprilie, vor fi obligate să-și cumpere polițe medicale, indiferent de unde vin și pe ce cale – aeriană sau terestră. O astfel de decizie a aprobat ieri-seară Comisia pentru Situații Excepționale.
tv8.md

Nu mai sunt îndemnați? Moldovenii din diasporă, obligați să procure polița de asigurare la revenirea în Moldova

Cetățenii moldoveni care vor să revină de peste hotare și nu dețin polița de asigurare medicală vor fi obligați, de astăzi, s-o plătească în sumă fixă de 4056 de lei, potrivit unei decizii a Comisiei pentru situații Excepționale. Obligația se referă și la străinii cu permis de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.
tvc.md