2.612 vizualizări

Deprecierea monedei naționale, în vizorul jurnaliștilor

Leul moldovenesc se depreciază în raport cu principalele valute străine de referință: euro și dolarul. Pentru ziua de 31 martie, Banca Națională a stabilit un curs de 20 de lei și 11 bani pentru un euro, sau cu 20 de bani mai mult față de ziua de ieri, și 18 lei și 17 bani pentru un dolar, cu nouă bani mai mult decât ieri. Sunt cele mai mari cifre de la începutul lunii.

Deprecierea monedei naționale pe timp de pandemie a devenit subiect de știre, mai multe instituții media relatând din diferite perspective despre fluctuația monetară. Sputnik.md a titrat pe un ton senzaționalist: „Surpriza zilei: Prețul euro a trecut de 20 de lei – Cursul BNM pentru 31 martie”. Portalul Voceabasarabiei.md a abordat subiectul publicând o analiză semnată de expertul Veaceslav Ioniță și folosind un accent diferit în titlu: „Comparativ cu valutele principalelor parteneri comerciali, leul moldovenesc rămâne a fi mai puternic față de începutul anului 2020”. „Leul moldovenesc, în cădere față de euro și dolar: Vezi cursul de astăzi”, a titrat Agora.md.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Surpriza zilei: Prețul euro a trecut de 20 de lei - Cursul BNM pentru 31 martie

Cotația euro a crescut cu 20 de bani de luni până marți, la cursul oficial. Astfel, prețul monedei americane a ajuns la 20 de lei și 11 bani. Dolarul s-a scumpit cu 8 bani, comparativ cu ziua de luni.
sputnik.md

Leul moldovenesc, în cădere față de euro și dolar: Vezi cursul de astăzi

Moneda națională se depreciază în raport cu principalele valute străine de referință. Pentru astăzi Banca Națională a stabilit un curs de 20 de lei și 11 bani pentru un euro, cu 20 de bani mai mult față de ieri, și 18 lei și 17 bani pentru un dolar, cu nouă bani mai mult decât ieri.
agora.md

Comparativ cu valutele principalelor parteneri comerciali, Leul Moldovenesc rămâne a fi mai puternic față de începutul anului 2020

Pentru o înțelegere mai bună a fenomenelor de pe piața valutară, expertul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, a elaborat Indicele Valutar Moldova-10, care este format dintr-un coș de 10 valute a principalilor parteneri comerciali și economici ai Republicii Moldova.
voceabasarabiei.md