2.631 vizualizări

Cum a abordat presa amenzile aplicate celor care nu au respectat măsurile de combatere a infecției cu Covid-19

Amenzi de aproape 800 de mii de lei au fost aplicate persoanelor fizice și juridice care nu s-au conformat măsurilor impuse pentru combaterea răspândirii infecției cu virusul Covid-19, a anunțat miercuri, 18 martie, Ministerul Afacerilor Interne printr-un comunicat de presă. Titlurile de știri la subiect au fost dintre cele mai diverse, iar unele s-au evidențiat prin nuanțări și accente.

Astfel, Timpul.md a abordat noutatea în contextul unei crizei economice și nu a unei pandemii care a sistat forțat activitatea agenților economici: „ÎN PLINĂ CRIZĂ ECONOMICĂ GLOBALĂ / STATUL a amendat cu 800 000 de lei mai multe firme care au MUNCIT”. Cotidianul.md a titrat cu o notă de apreciere: „Coronavirus în Moldova: Amenzi de 800.000 de lei în doar 2 zile”. Protv.md s-a detașat de aprecieri și a reflectat pe un ton informativ și neutru: „33 de agenți economici și 5 persoane s-au ales cu procese verbale pentru ca au încălcat măsurile de prevenire a Covid-19. Amenzile aplicate se ridică la sute de mii de lei”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

ÎN PLINĂ CRIZĂ ECONOMICĂ GLOBALĂ / STATUL a amendat cu 800 000 de lei mai multe firme care au MUNCIT

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează despre înregistrarea a 38 de procese verbale în legătură cu nerespectarea măsurilor de prevenire a virusului. Din total proceselor, 33 vizează agenții economici care nu s-au conformat cerințelor, iar în 5 procese sunt vizate persoane fizice. Potrivit MAI, amenzile ajung la suma de circa 800 de mii lei.
timpul.md

33 de agenti economici si 5 persoane s-au ales cu procese verbale pentru ca au incalcat masurile de prevenire a Covid-19. Amenzile aplicate se ridica la sute de mii de lei

Din momentul aprobării hotărîrilor Comisiei pentru Situații de Urgență au fost înregistrate în total 38 de procese verbale.
protv.md

Coronavirus în Moldova: Amenzi de 800.000 de lei în doar 2 zile

După ce a fost aprobată hotărârea Comisiei pentru Situații de Urgență, oamenii legii au aplicat amenzi în valoarea de 800.000 de lei în doar 2 zile. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.
cotidianul.md