2.646 vizualizări

Alianța PSRM-PDM, abordată de presă prin prisma coronavirusului

Socialiștii și democrații au semnat luni, 16 martie, un acord de constituire a majorității parlamentare și a unei coaliții. Cele două formațiuni s-au întâlnit în Parlament pentru a semna acordul în fața presei. Partidele și-au împărțit portofoliile astfel încât PDM îi vor reveni patru ministere și o funcție de vicepremier.

Presa a reflectat pe larg subiectul politic de la Chișinău, însă a făcut-o într-un mod diferit. Jurnal.md a abordat evenimentul în contextul epidemiei de Covid-19, titrând pe o notă ironică: Satul arde, baba se piaptănă: Pe vreme de epidemie, PD-PSRM sunt preocupați de formarea coaliției de guvernare. Nici Deschide.md nu a trecut cu vederea situația epidemiologică, titrând metaforic: Coaliție pe timp de «ciumă». PDM va deține patru ministere și o funcție de vicepremier. Agora.md a reflectat subiectul fără accente, titrând: Coaliție pe timp de coronavirus. PSRM și PD au semnat un acord.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Satul arde, baba se piaptănă: Pe vreme de epidemie, PD-PSRM sunt preocupați de formarea coaliției de guvernare

Socialiștii și democrații continuă negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare chiar și în condițiile în care statul e la un pas de a intra în stare de urgență în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.
jurnal.md

Coaliție pe timp de coronavirus. PSRM și PD au semnat un acord

Codul roșu de COVID-19 nu i-a oprit pe socialiști și democrați să semneze un acord de constituire a majorității parlamentare și a unei coaliții. Cele două formațiuni s-au întâlnit, luni, în Parlament, pentru a semna acordul în fața presei.
agora.md

Coaliție pe timp de „ciumă”. PDM va deține patru ministere și o funcție de vicepremier

(UPDATE): Astfel, Partidului Democrat îi vor reveni funcțiile de vicepremier pentru Reintegrare (Cristina Lesnic), ministru al Apărării (Alexandru Pînzari), ministru al Educației (Igor Șarov), ministru al Economiei (Sergiu Răilean) și ministru de Externe (Oleg Țulea). Propunerile vor fi înaintate astăzi prim-ministrului Ion Chicu și președintelui Igor Dodon, a anunțat liderul PDM Pavel Filip.
deschide.md