2.387 vizualizări

Negocierile privind alianța PSRM-PDM, în vizorul jurnaliștilor

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor a decis miercuri, 4 martie, să înceapă negocieri „pentru crearea unei coaliții cu Partidul Democrat” și „asigurarea unei guvernări stabile”, se anunță într-un comunicat de presă al PSRM.

Presa de la Chișinău a urmărit cu interes evoluțiile politice din țară și a reflectat pe larg subiectul. Realitatea.md a scos în prim-plan declarațiile mai vechi ale lui Igor Dodon care, după demiterea Guvernului Sandu, a venit cu reacția că „socialiștii nu fac coaliție cu Partidul Democrat”. Titlul știrii de la Realitatea.md face aluzie la aceste declarații: „Dodon mincinosul! În noiembrie 2019 spunea că socialiștii nu fac coaliție cu PDM, însă astăzi PSRM a venit cu propunerea către democrați (VIDEO)”. Ulterior, sintagma „Dodon mincinosul” din titlu a fost înlocuită cu „Dodon schimbă retorica”.

Jurnal.md a reflectat subiectul prin reacția critică a deputatului Vasile Năstase: „Deputat: «Trocul s-a făcut, PD și PSRM au bătut palma»; Cum și-ar fi împărțit între ei ministerele și instituțiile”. Jurnaliștii de la TV 8 au adoptat un ton neutru și echidistant, titrând „Ultima oră! Socialiștii au decis să negocieze o alianță de guvernare. Trei scenarii discutate astăzi la Consiliul Republican al PSRM”.

Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon schimbă retorica. În noiembrie 2019 spunea că socialiștii nu fac coaliție cu PDM, însă astăzi socialiști au venit cu propunere către democrați (VIDEO)

La 12 noiembrie 2019, imediat după demiterea Guvernului Sandu, șeful statului, Igor Dodon, a venit cu o reacție și declara că „socialiștii nu fac coaliție cu Partidul Democrat”, însă astăzi s-a dovedit contrariul – PSRM a anunțat că...
Realitatea.md

Ultima oră! Socialiștii au decis să negocieze o alianță de guvernare. Trei scenarii discutate astăzi la Consiliul Republican al PSRM

Conducerea Partidului Socialiștilor a primit mandatul de a purta negocieri și a încheia parteneriate politice pentru asigurarea unei guvernări stabile în R. Moldova, care să-și poată îndeplini cu maximă eficiență programul de activitate până în 2023.
TV 8

Deputat: „Trocul s-a făcut, PD și PSRM au bătut palma”; Cum și-ar fi împărțit între ei ministerele și instituțiile

PD și PSRM ar fi bătut palma, și-ar fi împărțit între ei mai multe ministere și instituții de stat, iar în viitorul apropiat urmează o reconfigurare guvernamentală. Informația a fost dezvăluită de deputatul PPDA, Vasile Năstase, care face trimitere la surse.
Jurnal.md