3.556 vizualizări

Vizita lui Igor Dodon la Bruxelles, între gafe și triumfuri

Președintele Igor Dodon a avut marți, 3 martie, o întrevedere la Bruxelles cu ministrul-președinte al Flandrei, Jan Jambon. Presa de la Chișinău a relatat despre întâlnirea celor doi oficiali, care au discutat despre relațiile bilaterale la nivel de guverne, făcând referință la un comunicat de presă publicat pe blogul oficial al șefului statului. Totuși, interesul jurnaliștilor pentru subiect a fost complementat de câteva greșeli de exprimare care s-au strecurat în text: „Am avut-o cu Jan Jambon…”. 

Reporterii de la Jurnal.md n-au trecut cu vederea erorile din textul comunicatului, ba mai mult, și-au concentrat atenția pe greșeli, fără a informa publicul despre contextul vizitei sau subiectele discutate la întrevedere.  

La polul opus, A-tv.md a lustruit imaginea președintelui, preluând textul comunicatului și trecând cu vederea gafele.

Cotidianul.md a relatat subiectul într-un context mai amplu, menționând atât că Igor Dodon urmează să aibă mai multe întrevederi la Bruxelles, cât și despre erorile de exprimare de pe blog.

Gafă amuzantă pe site-ul lui Dodon: „Am avut-o cu Jan Jambon”

„Am avut-o cu Jan Jambon MInistru-președintele Flandrei” - este titlul unui articol plasat astăzi chiar pe site-ul președintelui Igor Dodon.
Jurnal.md

Dodon relatează pe site-ul său despre întrevederile din Belgia: „Am avut-o cu Jan Jambon” (FOTO)

Președintele Igor Dodon a avut prima întrevedere din cadrul vizitei pe care o efectuează în Belgia, dar felul în care a relatat despre aceasta a stârnit glume pe rețelele de socializare.
Cotidianul.md

Igor Dodon s-a întâlnit la Bruxelles cu ministrul-președintele Flandrei, Jan Jambon (VIDEO)

Prima întrevedere din cadrul vizitei de lucru în Regatul Belgiei, Președinte Igor Dodon a avut-o cu Jan Jambon Ministru-președintele Flandrei, regiunea cu cel mai avansat grad de ...
A-tv.md