2.746 vizualizări

Aceeași politicieni în sondaje, „urâți” după unele media și „favoriți” după altele

Compania de consultanţă Intellect Group a prezentat miercuri, 29 ianuarie, rezultatele unui nou sondaj de opinie, al treilea în ultimele patru luni. Cercetarea relevă, printre altele, că dacă duminica viitoare s-ar organiza un scrutin parlamentar, în Legislativ ar accede trei formațiuni politice – PSRM, PAS și PDM. Studiul a fost realizat în perioada 16-23 ianuarie curent, pe un eşantion de 1.134 de persoane, marja de eroare fiind de 3%.

Presa a interpretat rezultatele sondajului prin prisma intereselor și preferințelor politice. În timp ce unele instituții au prezentat cifrele în avantajul unor politicieni, altele le-au folosit pentru a-i defavoriza. Portalul Ntv.md a publicat o știre cu titlul: „Năstase, Voronin și Sandu, cei mai URÂȚI politicieni de către moldoveni”. O abordare similară a avut-o și site-ul Accent TV: SONDAJ: Circa 60 la sută din respondenți NU au încredere în Maia Sandu, în contradicție, bunăoară, cu știrea publicată de TVR Moldova:Sondaj: Candidatul PSRM şi al PAS, favoriţi în cazul unor alegeri prezidenţiale” sau articolul, mai neutru, al Radio Chișinău: „SONDAJ: Trei partide ar accede în Parlament, iar alte trei ar fi la limita pragului electoral”.

Vedeți mai jos o selecție de știri.

Năstase, Voronin și Sandu, cei mai URÂȚI politicieni de către moldoveni

Andrei Năstase și Maia Sandu se află în top trei politicieni cu cea mai mare neîncredere din partea cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit unui sondaj sociologic prezentat de Intellect Group, liderii PAS și PPDA, formațiuni care până nu demult s-au aflat la guvernare, nu sunt credibili în fața locuitorilor țării. În top trei politicieni cu cea mai slabă încredere din partea populației se află și liderul PCRM, Vladimir Voronin.
NTV.MD

SONDAJ: Trei partide ar accede în Parlament, iar alte trei ar fi la limita pragului electoral

În cazul unor alegeri parlamentare anticipate, trei partide ar accede în Parlament, iar alte trei ar fi la limita pragului electoral, potrivit unui sondaj realizat de compania Intellect Group. Sondajul confirmă și rezultatele altor cercetări sociologice, potrivit cărora Igor Dodon și Maia Sandu se vor confrunta, cel mai probabil, în al doilea tur de scrutin la viitoarele alegeri prezidențiale.
RADIO CHISINAU

Sondaj: Candidatul PSRM şi al PAS, favoriţi în cazul unor alegeri prezidenţiale

Deşi nu a fost anunţată, oficial, nicio candidatură, persoana înaintată de PSRM şi de PAS ar avea cele mai mari şanse de câştig într-un scrutin prezidenţial. Cel puţin asta arată datele unui sondaj realizat de compania Intellect Group şi făcut public astăzi.
TVRMOLDOVA.MD