2.940 vizualizări

Disensiunile dintre PAS și PPDA, diferite ca abordare și optică jurnalistică

Pe parcursul ultimelor zile, liderii celor două formațiuni componente ale Blocului ACUM (Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, și Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate) au oferit mai multe interviuri, în cadrul cărora s-au referit la situația din cadrul blocului, la viziunile de dezvoltare a partidelor politice pe care le reprezintă, precum și la unele acțiuni de perspectivă ale acestora.

Presa a urmărit atent aparițiile publice ale celor doi și a realizat mai multe materiale, deseori diferite ca abordare și ca optică. Astfel, în timp ce Realitatea.md a prezentat opinia lui Andrei Năstase și a publicat o știre cu titlul: „Blocul ACUM nu mai este acum. Andrei Năstase: „Acest ciclu politic s-a încheiat” (video)”, Newsmaker.md a oferit spațiu pentru declarațiile Maiei Sandu, făcute în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”: „Numai dacă se va curăța de oameni corupți”. Maia Sandu admite crearea unei majorități parlamentare cu PDM”. Postul TV N4 a informat în mod neutru și imparțial: „Năstase: „Blocul ACUM și-a încheiat activitatea””. Vedeți mai jos selecția de știri.

Blocul ACUM nu mai este acum. Andrei Năstase: „Acest ciclu politic s-a încheiat” (VIDEO)

Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a dat de înţeles că blocul politic ACUM a încetat să mai existe după alegerile locale, la inițiativa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), susține Andrei Năstase în cadrul unui interviu oferit portalului Unimedia.md.
Realitatea.md

Năstase: „Blocul ACUM și-a încheiat activitatea”

O nouă despărțire în politica moldovenească. Blocul ACUM și-a încheiat ciclul pentru care a fost format și anume, alegerile parlamentare, iar ulterior și cele locale. Declarația îi aparține chiar liderului PPDA, Andrei Năstase și a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru unimedia.md.
N4.md

„Numai dacă se va curăța de oameni corupți”. Maia Sandu admite crearea unei majorități parlamentare cu PDM

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) admite că ar putea negocia cu Partidul Democrat din Moldova (PDM) formarea unei majorități parlamentare, însă doar în cazul în care PDM se va reforma și se va curăța de „oameni corupți”. Declarația a fost făcută de Maia Sandu ieri, 17 decembrie, în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”.
NewsMaker.md