3.658 vizualizări

Barometrul de decembrie, „citit” de presă: interesul media îl bate pe cel public

Institutul de Marketing, Analiză, Sondaje și Investiții (IMAS) a făcut public marți, 17 decembrie, rezultatele sondajului „Barometrul socio-politic, decembrie 2019”, în care sunt prezentate răspunsurile respondenților la mai multe întrebări ce țin de: cursul de dezvoltare a Republicii Moldova; demiterea Guvernului Maia Sandu și învestirea Cabinetului Ion Chicu; selectarea candidaților pentru funcția de Procuror General; identificarea celui mai puternic politician din țară și a favoriților pentru alegerile anticipate; opțiunea de vot a cetățenilor în favoarea unui anumit partid la momentul dat. Sondajul a scos în evidență și felul în care apreciază respondenții colaborarea Republicii Moldova cu Federația Rusă. Barometrul a fost realizat în perioada 2-14 decembrie, pe un eșantion de 1090 persoane și are o marjă de eroare de trei la sută.

Presa a reflectat pe larg rezultatele noului sondaj de opinie, doar că accentele au fost puse în mod diferit. Astfel, postul Accent TV s-a focusat aproape exclusiv pe „liderul indiscutabil al încrederii naționale”, publicând un articol cu titlul: „SONDAJ: Igor Dodon este considerat drept cel mai puternic politician din Republica Moldova” și altul – „SONDAJ: Igor Dodon și partidul pro-prezidențial – PSRM sunt lideri ai încrederii naționale” . La polul opus, Timpul.md a publicat două știri, dintre care una cu o vădită nuanțare de titlu: „Uzurpatorii” sunt mai sus în sondaje decât „luptătorii pe baricade”. TV8.md a relatat neutru și imparțial, aducând publicului o informație de interes public: „Sondaj IMAS! S-a schimbat topul politicienilor. Cine sunt cei care au pierdut din notorietate”. Vedeți mai jos selecția de știri.

SONDAJ: Igor Dodon este considerat drept cel mai puternic politician din Republica Moldova

Igor Dodon este liderul indiscutabil al încrederii naționale. Acest lucru este confirmat de datele unui sondaj de opinie publicat astăzi. Studiul arată că Președintele Republicii Moldova rămâne pe primul loc în top-ul celui mai puternic politician din Republica Moldova.
Accent TV

Sondaj IMAS! S-a schimbat topul politicienilor. Cine sunt cei care au pierdut din notorietate

Președintele Igor Dodon rămâne primul în clasamentul politicienilor, fiind apreciat cu cele mai multe note mari, între 7 și 10, de către respondenții unui sondaj realizat de compania IMAS.
TV8.md

Barometrului Social-Politic: „Uzurpatori” sunt mai sus în sondaje decât „luptătorii pe baricade”

Igor Dodon, Maia Sandu și Pavel Filip se află în topul politicienilor cu cea mai mare încredere oferită de cetățeni. Cel puțin asta arată datele Barometrului Social-Politic realizat de compania IMAS.
Timpul.md