2.999 vizualizări

Dezechilibru de surse în știrea despre „frigăruii” prezidențiali

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat joi, 5 decembrie, la un post local de televiziune că deține informații despre participarea șefului statului, Igor Dodon, la o întrevedere mai puțin formală la Florești. La ea ar fi fost prezenți mai mulți deputați PD și câțiva de la PSRM. Dezvăluirile făcute au atras atenția jurnaliștilor, care au dorit să afle mai multe detalii despre acest eveniment.

Astfel, Cotidianul.md a titrat pe un ton afirmativ: „(VIDEO) Dodon a participat, recent, la un grătar cu 17 deputați PD”. Știrea este prezentată într-o manieră dezechilibrată, deoarece a fost realizată în baza unei singure surse – declarațiile lui Dumitru Diacov. Portalul Deschide.md a oferit dreptul la replică părții vizate și a publicat o știre neutră cu titlul „Ce spune Președinția despre frigăruiul lui Dodon cu deputații PDM”, prezentând informația din două surse diferite. La rândul său, portalul Ziarulnational.md a mers și mai departe, citând încă o sursă, a treia, iar astfel oferind mai multe opinii la subiectul controversat. Știrea publicată are un titlu apreciativ – „VIDEO // „Frigărui de TAINĂ”, la Florești. Președintele Igor Dodon ar fi participat la un grătar alături de 17 deputați de la PD”. Vedeți mai jos selecția de știri.

(VIDEO) Dodon a participat, recent, la un grătar cu 17 deputați PD

Președintele Igor Dodon a participat recent, la Florești, la un grătar împreună cu 17 deputați ai Partidului Democrat. Dezvăluirea îi aparține jurnalistului Gheorghe Gonța și a fost confirmată de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.
Cotidianul.md

Ce spune Președinția despre frigăruiul lui Dodon cu deputații PDM

Igor Dodon nu a participat la grătarul de la Florești împreună cu cei 17 deputați democrați. Declarația a fost făcută pentru DESCHIDE.MD de către purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu.
Deschide.md

VIDEO // „Frigărui de TAINĂ”, la Florești. Președintele Igor Dodon ar fi participat la un grătar alături de 17 deputați de la PD

Președintele Igor Dodon ar fi participat la un grătar organizat la Florești de către unul dintre deputații Partidului Democrat (PD), la care au fost prezenți 17 parlamentari democrați și unii de la PSRM. Organizatorul acelui grătar ar fi fost deputatul care a câștigat alegerile în circumscripția uninominală din Florești.
Ziarulnational.md