3.325 vizualizări

Presa despre eliberarea lui Vlad Filat: acuzații prin declarații

Vestea despre eliberarea înainte de termen a ex-premierului Vlad Filat, produsă marți, 3 decembrie, în urma unei decizii a Judecătoriei Chișinău, i-a luat prin surprindere pe toți. În special, surprinși s-au arătat politicienii din varii partide, care s-au întrecut în declarații și acuzații. Astfel, în timp ce Președintele Igor Dodon susține că eliberarea lui Vlad Filat a fost „pregătită de către guvernarea condusă de Maia Sandu”, fosta prim-ministră afirmă cu tărie că „justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare” și că Guvernul pe care l-a condus „nu are nimic în comun cu această decizie…”.

Jurnaliștii au urmărit atent ping-pongul de declarații/acuzații reciproce dintre reprezentanții clasei politice și au reflectat generos subiectul – pe alocuri destul de unilateral, citând câte o singură sursă; alteori, în mod neutru și echidistant, asigurând publicului un pluralism de opinii. Să urmărim mai jos selecția de știri.

Dodon despre eliberarea lui Filat: Guvernul Sandu se face vinovat de acest lucru (VIDEO)

Şeful statului Igor Dodon acuză Guvernul Sandu pentru faptul că fostul premier Vlad Filat a fost pus în libertate la doar 4 ani de la ispășirea pedepsei. Acuzațiile au fost aduse astăzi fostului Guvern, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate.
Realitatea.md

Dodon despre eliberarea lui Vlad Filat: „Există dubii privind legalitatea acestei decizii și ar putea fi anulată”

Şeful statului, Igor Dodon, susţine că eliberarea fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, a fost pregătită de fosta guvernare. Totodată, acesta susţine că există „dubii” privind legalitatea acestei decizii şi că ar putea fi anulată. Declaraţiile au fost făcute în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, de astăzi, 4 decembrie.
Ziarul de Gardă

Maia Sandu: Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat; Guvernul pe care l-am condus nu are nimic în comun cu această decizie

Justiția lui Dodon l-a eliberat pe Filat din închisoare, iar fostul Guvern nu are nimic în comun cu această decizie, afirmă fostul premier Maia Sandu.
Jurnal.md