3.113 vizualizări

Căderea Guvernului condus de Maia Sandu, prilej de forțare a unor limite de etică profesională

Cabinetul de miniștri condus de Maia Sandu a fost demis astăzi, 12 noiembrie, în urma unei moțiuni de cenzură depusă de fracțiunea Partidului Socialiștilor. „Pentru” au votat 63 de deputați PSRM și PDM, iar cei din Partidul Politic „Șor” s-au abținut.

Evenimentul a fost reflectat de toate mass-media din țară, inclusiv cu înregistrări live din timpul dezbaterii moțiunii în Parlament, declarații de presă după ședința plenară, opinii și comentarii pe marginea celor întâmplate. Evenimentele zilei de azi, deseori, au fost prezentate de pe poziții părtinitoare, cu forțarea limitelor de etică jurnalistică.

Astfel, portalul Sputnik.md a publicat o știre cu titlul afirmativ „Guvernul de la Chișinău a fost demis: Maia Sandu și Andrei Năstase se întorc în stradă”, iar Jurnal TV a titrat generalizator: „Maia Sandu, după ce a căzut Guvernul: Avem de luptat cu o nouă urgie – Igor Dodon”. Portalul Economica.net a informat neutru, fără nuanțări, cu informație relevantă pentru public – „Republica Moldova: Guvernul condus de Maia Sandu a căzut”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Guvernul de la Chișinău a fost demis: Maia Sandu și Andrei Năstase se întorc în stradă

Parlamentul de la Chișinău a demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați.
Sputnik,md

Maia Sandu, după ce a căzut Guvernul: Avem de luptat cu o nouă urgie - Igor Dodon

Șefa Guvernului demis astăzi printr-o moțiune de cenzură înaintată de socialiști, Maia Sandu, declară că blocul ACUM nu va negocia cu foștii parteneri de coaliție un nou acord.
Jurnal TV

Republica Moldova: Guvernul condus de Maia Sandu a căzut

Guvernul de la Chişinău, condus de Maia Sandu, a căzut la moţiunea de cenzură, care a fost adoptată cu 63 de voturi.
Economica.net