2.875 vizualizări

O întrevedere de nivel înalt, trecută prin filtrul mass-media

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit joi, 7 noiembrie, cu șefii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale acreditate la Chișinău. Întrevederea a avut loc după ce premiera Maia Sandu a declarat că nu va renunța la ideea de asumare a răspunderii în fața Parlamentului în chestiunea nominalizării candidaților pentru funcția de procuror general și nici nu va răspunde cererii de demitere a ministrei Justiției, Olesea Stamate. În replică, PSRM a anunțat că pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Chiar dacă, după întrevedere, șefii misiunilor diplomatice nu au făcut declarații de presă, subiectul s-a aflat în vizorul jurnaliștilor. Astfel, Sputnik.md publică o știre, însoțită de un material video, în care se referă exclusiv la întrevederea președintelui Igor Dodon cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Andrei Vasnețov – „Dodon, la întâlnirea cu Vasnețov: Politicienii să se abțină de la acțiuni unilaterale”.

Subiectul întâlnii șefului statului cu ambasadorii a fost urmărit și de Realitatea.md, care a publicat un articol cu titlul întrebător: „Coincidență?! Mașina ambasadorului rus, ultima ieșită pe poarta Președinției după întrevederea dintre Dodon și diplomații străini (VIDEO)”. Portalul Stiri.md, la rândul său, titrează: „Declarațiile lui Dodon după întrevederea cu șefii misiunilor diplomatice”. Articolul este neutru și echidistant, oferind informație relevantă pentru public. Vedeți mai jos selecția de știri.

Dodon, la întâlnirea cu Vasnețov: Politicienii să se abțină de la acțiuni unilaterale

CHIȘINĂU, 7 nov – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reafirmat în cadrul întrevederii de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în țara noastră, Andrei Vasnețov, intenția administrației prezidențiale de a face totul pentru păstrarea actualei majorități parlamentare.
Sputnik.md

Coincidență?! Mașina ambasadorului rus, ultima ieșită pe poarta Președinției după întrevederea dintre Dodon și diplomații străini (VIDEO)

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi într-o ședință cu ambasadorii acreditați la Chișinău, pentru a discuta situația politică din țară și iminența căderii Guvernului Sandu ca urmare a angajării răspunderii în fața Parlamentului pe modificarea Legii Procuraturii. Întâmplător sau nu, mașina ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost ultima care a părăsit curtea Președinției, iar însăși ambasadorul rus nu a fost văzut intrând în aceasta.
Realitatea.md

Declarațiile lui Dodon după întrevederea cu șefii misiunilor diplomatice

Șeful statului, Igor Dodon, a avut astăzi, întrevederi cu șefii misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale, acreditate în Republica Moldova.
Stiri.md