3.341 vizualizări

Presa despre întrevederile lui Igor Dodon la Moscova: succes sau fiasco?

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită de lucru în Federația Rusă, unde s-a întâlnit luni, 2 septembrie, cu Alexey Miller și Dmitri Kozak. Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul întrevederilor s-a pus accent pe aspectul cooperării cu Federația Rusă în sectorul energetic și pe dezvoltarea relațiilor comerciale și economice bilaterale moldo-ruse.

Presa de la Chișinău a relatat despre întrevederile lui Igor Dodon într-o lumină total diferită. Ntv.md a titrat pe un ton triumfalist: „Gazele naturale nu se vor scumpi”, deși mai jos, în corpul știrii, se menționează  „Asta în cazul în care președintele țării, Igor Dodon, va reuși să-i convingă pe partenerii de la Moscova să păstreze actualele tarife”. Jurnaliștii de la Publika.md au avut altă părere, iar titlul știrii ilustrează acest fapt:„Dodon, vizită fără rezultat. Şeful statului nu a reuşit să convingă ruşii să nu scumpească gazul”. Unimedia.info a evitat tonul subiectiv și a relatat neutru, fără a trăda preferințe sau animozități politice: „Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Alexey Miller: La întrevedere a fost prezent și ministrul Economiei, Vadim Brînzan”.

Gazele naturale nu se vor scumpi

Prețul de import al gazelor naturale nu va crește în Republica Moldova. Asta în cazul în care președintele țării, Igor Dodon, va reuși să-i convingă pe partenerii de la Moscova să păstreze actualele tarife. În caz contrar, consumatorii ar putea plăti mai mult cu aproape 50 la sută.
ntv.md

Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Alexey Miller: La întrevedere a fost prezent și ministrul Economiei Vadim Brînzan

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a efectuat o vizită de lucru în Federația Rusă, unde s-a întâlnit cu Alexey Miller și Dmitrii Kozak. În cadrul întrevederilor, Igor Dodon a pus accentul pe aspectul cooperării în sectorul energetic cu Rusia și pe dezvoltarea relațiilor comerciale și economice bilaterale moldo-ruse.
unimedia.info

Dodon, vizită fără rezultat. Şeful statului nu a reuşit să convingă ruşii să nu scumpească gazul

Igor Dodon se pare că nu ar fi fost suficient de convingător la Moscova, unde a efectuat recent o vizită. Şeful statului dă de înţeles că nu a reuşit să obţină o garanţie de la conducerea Gazpromului, ca aceasta să nu majoreze tarifele la gazele naturale, livrate ţării noastre.
publika.md