4.147 vizualizări

Rothschild spune -da, Guvernul- ba! Cum a relatat presa explicația celor doi

După ce firma familiei Rotschild, NR Investments Ltd, a anunțat joi, 29 august, că a finalizat tranzacția de cumpărare a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Guvernul Republicii Moldova a venit cu o precizare. Potrivit autorităților de la Chișinău nu a existat nicio consultare între Guvern și NR Investments Ltd. În document se menționează că prim-ministrul Maia Sandu și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, i-au comunicat reprezentantului companiei NR Investments Ltd. că acest contract de concesiune este unul abuziv și are probleme serioase de legalitate. Presa a relatat subiectul amplu, iar titlurile au fost dintre cele mai colorate. Noi.md a relatat explicațiile Executivului, titrând: „Cum ne-a fost „suflat” Aeroportul Internațional Chișinău”, iar Sputnik.md: „Lovitură de teatru: Iată cum a fost preluată Avia Invest”. Portalul Mold-street.com  a facut o radiografie a evenimentelor care vizează tranzacția și a relizat un material echidistant și neutru. Vedeți mai jos selecția de știri.

Cum ne-a fost ”suflat” Aeroportul Internațional Chișinău

Autoritățile dezbat zilele acestea ce se întîmplă cu Aeroportul, care are un nou proprietar, potrivit mai multor informații din presă. Cum însă este posibil de a avea un nou proprietar, și de cîte ori Aeroportul și-a schimbat proprietarul?
noi.md

Baronul Rothschild a preluat controlul Aeroportului. A intrat prin Cipru

NR Investments Ltd, firma offshore din Guencey, deţinută de baronul britanic Nathaniel Rothschild, a anunțat finalizarea tranzacției de cumpărare a 95 la sută din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.
mold-street.com

Lovitură de teatru: Iată cum a fost preluată „Avia Invest”

Un contract de tranzacționare a 95% din ”Avia Invest” ar exista, iar acum este examinat de Procuratură, care urmează să stabilească dacă acesta a fost încheiat sau nu în mod abuziv și cu încălcarea legii.
sputnik.md