2.876 vizualizări

Note ironice în presă, privind desemnarea zilei de 23 august drept Ziua europeană de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare

Cabinetul de Miniștri a emis miercuri, 21 august, o dispoziție prin care data de 23 august este declarată drept Ziua europeană de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Inițiativa Guvernului a fost criticată de socialiști, partenerii Blocului ACUM din cadrul majorității parlamentare, și de președintele Igor Dodon, care a anunțat că va sărbători pe 24 august 75 de ani de la „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”. Subiectul a fost relatat pe larg în presa de la Chișinău. Deschide.md a vizat în titlu, pe un ton ironic, împotrivirea președintelui Dodon față de deciziile luate de Guvern: „Pe Dodon îl doare în cot de deciziile Guvernului Sandu”. Ziarulnational.md a scos în prim-plan disensiunile de la vârful conducerii: „Președintele Dodon NU are de gând să se conformeze deciziei Guvernului”. Radiochisinau.md a informat neutru și echilibrat, fără aprecieri și catalogări. Vedeți mai jos selecția de știri.

Pe Dodon îl doare în cot de deciziile Guvernului Sandu: Pe 24 august noi vom sărbători

Președintele Igor Dodon spune că decizia de a declara zi de doliu în R. Moldova se face printr-o Hotărâre de Parlament, dar astfeld einițiative deocamdată nu sunt. Astfel a comentat Dodon decizia Guvernului condus de Maia Sandu de a declara zilele de 23 și 24 august - zi de doliu național.
deschide.md

Guvernul va emite o dispoziție prin care va recunoaște data de 23 august drept Zi europeană a comemorării victimelor regimurilor totalitare și autoritare

Cabinetul de Miniștri va emite astăzi o dispoziție prin care data de 23 august este recunoscută drept Ziua europeană de comemorare a victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare.
radioshisinau.md

Președintele Dodon NU are de gând să se conformeze deciziei Guvernului, prin care zilele de 23 și 24 august au fost declarate zile de DOLIU: „Acest lucru se face prin hotărârea Parlamentului. CONCERTUL va avea loc”

Președintele Igor Dodon susține că, pe 24 august curent, va avea loc concertul prin care se va sărbători „eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă”, chiar dacă Guvernul a decis astăzi ca zilele de 23 și 24 august să fie declarate zile de doliu, cu arborarea în bernă a drapelului de stat.
ziarulnational.md