3.052 vizualizări

Reacția Maiei Sandu la numirea lui Vladimir Țurcanu la șefia Curții Constituționale, între omisiuni și aprecieri subiective

Prim-ministra Maia Sandu, a calificat drept „gravă” numirea socialistului Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale. Reacția a venit la scurt timp după ce luni, 19 august, decizia a fost făcută publică. Șefa Guvernului a mai declarat că are motive să presupună că votul a fost fraudat.

Presa de la Chișinău a relatat pe larg despre declarația prim-ministrei. Astfel, Publika.md a catalogat reacția Maiei Sandu drept una „supărată rău” pe PSRM. Ntv.md, instituție media afiliată socialiștilor, a relatat însă despre numirea lui Vladimir Țurcanu, trecând cu vederea opinia șefei Cabinetului de miniștri la acest subiect. Agora.md a relatat despre schimbul de cadre de la Curtea Constituțională în mod neutru și detașat de preferințe sau animozități politice.

Sandu, supărată rău pe socialiști, după ce Țurcan a devenit președinte al CC: Rezervăm dreptul să acționăm în consecință

Premierul Maia Sandu este supărată rău pe socialiști, după ce astăzi Vladimir Țurcan a fost ales noul președinte al Curții Constituționale. Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că are dubii rezonabile privind votarea președintelui CC.
publika.md

Sandu, despre numirea lui Țurcan în fruntea CC: „Este un lucru grav. Solicit fiecărui judecător să spună pentru cine a votat”

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, cataloghează numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale drept „gravă”. Mai mult, șefa cabinetului de miniștri a declarat că are motive să presupună că votul a fost fraudat.
agora.md

Vladimir Ţurcan este noul președinte al Curții Constituționale

Judecătorii Curţii Constituţionale l-au ales în calitate de preşedinte al Curţii pe judecătorul Vladimir Ţurcan. Potrivit legii, preşedintele Curţii se alege prin vot secret, pentru un termen de trei ani, cu majoritatea voturilor judecătorilor. În calitate de judecător care va exercita funcţiile preşedintelui în absenţa acestuia a fost aleasă judecătorul Liuba Şova.
ntv.md