2.749 vizualizări

Noua componență a Curții Constituționale: „Parlamentul s-a sucit” sau ignoră „rezultatele unui concurs”?

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a desemnat astăzi alți magistrați decât cei selectați anterior, în bază de concurs, care urmează să fie propuși Legislativului pentru a fi numiți în funcția de judecători ai Curții Constituționale. Magistrații ce ar putea face parte din componența Curții sunt Domnica Manole și Dumitru Pulbere, se arată într-o hotărâre înregistrată joi, 15 august. Aceasta, deși anterior Comisia îi selectase pe Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu.

Publika.md a criticat această decizie, titrând: „EXCLUSIV! Parlamentul ignoră rezultatele concursului pentru funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale şi înaintează candidaţii COMOZI alianţei ACUM-PSRM (DOC)”. Ziarulnational.md a apelat la etichetări și un limbaj colorat, impropriu unei știri: „Parlamentul s-a sucit. A ANULAT concursul pentru cele două funcții de judecători ai Curții Constituționale. Majoritatea „ACUM-PSRM merge pe mâna Domnicăi Manole și a lui Dumitru Pulbere”. Anticorupție.md a realizat un material amplu, în care a relatat echidistant și documentat despre aceste evenimente: „Candidați noi la funcția de judecători ai CC, propuși Comisiei juridice, numiri și imunități”. Vedeți mai jos selecția de știri.

EXCLUSIV! Parlamentul ignoră rezultatele concursului pentru funcţia de judecător ai Curţii Constituţionale şi înaintează candidaţii COMOZI alianţei ACUM-PSRM (DOC)

Deputaţii din alianţa ACUM-PSRM au ignorat rezultatele concursului pentru funcţia de judecător la Curtea Consituţională din partea Parlamentului şi au înaintat candidaţi comozi liderilor politici.
publika.md

Candidați noi la funcția de judecători ai CC, propuși Comisiei juridice, numiri și imunități

Deputații Vlad Batrîncea, Alexandru Slusari și Mihai Popșoi au venit joi cu o inițiativă legislativă în adresa Comisiei juridice numiri și imunități din Parlament, prin care au propus alți doi candidați la funcția de judecători ai Curții Constituționale decât cei desemnați de Comisie la 24 iulie curent.
anticoruptie.md

Parlamentul s-a sucit. A ANULAT concursul pentru cele două funcții de judecători ai Curții Constituționale. Majoritatea „ACUM” - PSRM merge pe mâna Domnicăi Manole și a lui Dumitru Pulbere

Parlamentul s-a sucit. A ANULAT concursul pentru cele două funcții de judecători ai Curții Constituționale. Majoritatea „ACUM” - PSRM merge pe mâna Domnicăi Manole și a lui Dumitru Pulbere
ziarulnational.md