3.780 vizualizări

Presa declarațiile lui Dumitru Alaiba despre HoReCa: între insulte și atacuri la persoană

Săptămâna curentă a început cu același subiect, cu care s-a încheiat precedenta – majorarea TVA pentru agenții economici din domeniul de hoteluri, restaurante și catering (HoReCa). Într-o postare făcută pe Facebook în dimineața de luni, 12 august, deputatul Dumitru Alaiba din Blocul ACUM a afirmat că majorarea TVA pentru acești agenții economici este o măsură pe care autoritățile sunt nevoite să o ia, pentru a obține finanțarea de la Fondul Monetar Internațional.

Acest comentariu a devenit rapid subiect de știre. Titlurile au fost dintre cele mai diverse, iar unele au trădat chiar o atitudine malițioasă. Deschide.md a titrat pe un ton insultător: „Logică de-Alaiba // HoReCa va avea de pierdut dacă nu va fi majorat TVA-ul”. Timpul.md a preluat titlul, dar l-a nuanțat, adăugând mai multe detalii: „Logică de-Alaiba // HoReCa va avea de pierdut dacă nu va fi majorat TVA-ul / Deputatul aruncă toată vina pe împrumutul „negociat” cu FMI”. Din această selecție de știri, doar TV8.md a ținut cont de deontologie și a prezentat informația sobru și imparțial: „Deputatul Alaiba, despre creșterea TVA-ului pentru HORECA: „Ni s-a spus clar – banii de la FMI nu vor veni…”.

Logică de-Alaiba // HoReCa va avea de pierdut dacă nu va fi majorat TVA-ul

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, susține că actuala guvernare este nevoită să dubleze TVA-ul pentru sectorul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), pentru că în caz contrar Fondul Monetar Internațional (FMI) nu va debloca finanțarea pentru R. Moldova.
DESCHIDE.MD

Deputatul Alaiba, despre creșterea TVA-ului pentru HORECA: „Ni s-a spus clar – banii de la FMI nu vor veni…”

Deputatul din Blocul ACUM Dumitru Alaiba declară că majorarea TVA-ului pentru agenții economici care activează în domeniul HORECA este o măsură pe care autoritățile sunt nevoite să o ia, pentru a obține finanțarea de la Fondul Monetar Internațional (FMI). Acesta a venit cu un comentariu la subiect.
TV8.MD

ogică de-Alaiba // HoReCa va avea de pierdut dacă nu va fi majorat TVA-ul / Deputatul aruncă toată vina pe împrumutul „negociat” cu FMI

Deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba încearcă să scuze negocierea slabă a Guvernului cu FMI și „anunță” că renunțare la creșterea TVA pentru sectorul HoReCa ar putea determina ca Fondul Monetar să nu mai ofere un împrumut R. Moldova.
TIMPUL.MD