3.190 vizualizări

Sistarea Programului „O nouă viaţă”, în vizorul presei

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a sistat, din 1 iulie, Programul „O nouă viaţă”, care prevedea oferirea unui set cu bunuri de primă necesitate pentru fiecare nou-născut. În schimb, va fi majorată indemnizația unică la nașterea copilului, care va constitui 7911 lei. Decizia anunțată astăzi a fost cap de afiș în presă, totuși, abordările au fost diferite. Telegraph.md a construit știrea, plasând anunțul ministrei într-un context negativ și enumerând realizările fostei guvernări în frunte cu Partidul Democrat.  Aceeași abordare, lipsită de echilibru, a fost adoptată și de Canal2.md, care a menționat că „Decizia a fost luată fără a se consulta cu mamele”. „Mai mult, democraţii au propus ca indemnizația unică la nașterea copiilor să fie majorată până la zece mii de lei”., menționează Canal2, care a pus accent pe realizările Partidului Democrat și nu pe hotararea propriu-zisă a ministerului. Agora.md a realizat o știre mai echilibrată, în care nu s-au regăsit judecăți de valoare sau plasare de context impropriu. Vedeți mai jos selecția de știri.

GUVERNUL MAIEI SANDU ANULEAZĂ PROGRAMUL „O NOUĂ VIAȚĂ”! MĂMICILE NU VOR MAI PRIMI CUTII DIN PARTEA GUVERNULUI

Programul guvernamental „O nouă viață” a fost anulat de către noua Guvernare. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Protecției Sociale și a Familiei, Ala Nemerenco în cadrul unui briefing de presă.
TELEGRAPH.MD

Ministerul Sănătății sistează programul „O nouă viaţă” și majorează indemnizația unică la nașterea copilului

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anulat licitația prin care s-a decis cumpărarea seturilor cu bunuri de primă necesitate pentru bebeluși. În schimb, Ministerul Sănătății a majorat indemnizația unică la nașterea copilului, care va constitui 7.911 lei, de la 1 iulie 2019.
AGORA.MD

Femeile nu vor mai primi la naştere cutia bebeluşului. Ministerul Sănătăţii a anulat programul O noua viaţă

Femeile nu vor mai primi la naştere cutia bebeluşului. Asta deoarece Ministerul Sănătăţii a anulat programul „O noua viaţă”. Anunţul a fost făcut, astăzi, de ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco.
canal2.md