3.557 vizualizări

Flashmobul și contramanifestația din centrul capitalei, relatate cu omisiuni și tendențios

Reprezentanții și simpatizanții Blocului ACUM, ai Platformei DA și ai PAS au organizat joi, 23 mai, în fața Guvernului, un flashmob în semn de protest față de scumpirile recente la carburanți și la cartofi. În același timp, un grup de tineri cu fețele acoperite, purtând pancarte și lozinci obscene în mâine, au organizat o contramanifestație. Presa a prezentat acest incident, însă a făcut-o într-o manieră diferită. Publika.md a relatat cu omisiuni subiectul, fără a menționa detalii ce ar fi pus într-o lumină obiectivă contramanifestația (lozincile obscene, etichetările etc. Livenews.md a realizat materialul pe un ton tendențios și nu a respectat echilibrul surselor: „VIDEO // Ce cred tinerii despre Năstase”. Agora.md a realizat materialul pe un ton echilibrat, oferindu-i consumatorului șansa de a vedea tabloul complet al evenimentului (detalii despre contramanifestanți, poziția poliției etc.). Vedeți mai jos selecția de știri

Sute de persoane protestează faţă de politicienii binomului PAS-PPDA, pentru că au creat criza politică din țară (FOTO/VIDEO)

Protest în centrul Capitalei. Sute de persoane protestează împotriva membrilor blocului politic ACUM. Aceştia au venit cu pancarte pe care scrie "Năstase are mandat de urlat şi protestat", "Ne prostiţi de câţiva ani, nu munciţi, dar aveţi bani!".
publika.md

Haos în fața Guvernului. UPDATE: Ce spune Cavcaliuc despre contraprotestul la flasmobul ACUM (VIDEO)

Oamenii legii nu știau despre faptul că la manifestația organizată de Blocul politic ACUM va avea loc un contraprotest. Potrivit tv8.md, colonelul Gheorghe Cavcaliuc susține că poliția a crezut inițial că toți participanții au venit la flash-mob.
agora.md

VIDEO // Ce cred tinerii despre Năstase

Liderul PPDA, Andrei Năstase, merită tot disprețul și nicidecum nu poate fi considerat bărbat. Această atitudine a fost exprimată, fără cenzură, de către tinerii care au venit astăzi la protestul față de populismul celor din PAS-DA, pe care alegătorii îi consideră vinovați de actuala criză politică, transmite stiridinmoldova.com.
livenews.md