3.888 vizualizări

Cum se văd negocierile politice în presa de la Chișinău

Blocul Politic ACUM a invitat marți, 21 mai, la ora 14:00, reprezentanții PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova. Această invitație vine chiar dacă socialiștii și-au expus anterior poziția precum că o ședință plenară va fi convocată atunci, când se va forma majoritatea parlamentară. Deputații din blocul ACUM  le propun colegilor din PSRM desfășurarea unei sesiuni speciale, în cadrul căreia ar urma să fie aleasă conducerea Parlamentului și să fie votat pachetul „anti-oligarhic”. Titlurile știrilor trădează din start atitudinea și preferințele politice ale redacției. Moldova24.info a titrat pe un ton deloc neutru, în care s-a strecurat o remarcă subiectivă: „PAS și PPDA cheamă socialiștii la discuții, după ce i-au înjurat constant în ultima perioadă”. Deschide.md, de asemenea, a precizat în titlu pe o notă ironică: „ACUM se convoacă singur la „ședința specială” a Parlamentului”. Din aceste articole, doar știrea de pe Agora.md a respectat un ton neutru și echidistant: „Blocul ACUM îi așteaptă AZI pe socialiști la Parlament”. Vedeți mai jos selecția de știri.

PAS și PPDA cheamă socialiștii la discuții, după ce i-au înjurat constant în ultima perioadă

După ce i-au tot înjurat ca la ușa cortului în ultima perioadă, deputații PAS și PPDA invită socialiștii la așa-zisa sesiune specială a Parlamentului, organizată astăzi. Aleșii blocului politic ACUM susțin că îi vor aștepta pe cei de la PSRM „pentru a alege conducerea Parlamentului și pentru a vota inițiativele antioligarhice”.
moldova24.info

Blocul ACUM îi așteaptă AZI pe socialiști la Parlament

Blocul Politic ACUM a invitat fracțiunea PSRM la Sesiunea Specială a Parlamentului Republicii Moldova pentru astăzi, 21 mai 2019, la ora 14:00. Asta chiar dacă socialiștii și-au expus anterior poziția că o ședință plenară va fi convocată atunci când se va forma majoritatea parlamentară.
agora.md

ACUM se convoacă singur la „ședința specială” a Parlamentului

Deși socialiștii au dat de înțeles că nu vor participa la nicio sesiune specială a Parlamentului, iar Secretariatul Legislativului a anunțat că aceasta nici nu poate avea loc în condiția în care deputații se află într-o ședință ordinară, reprezentanții PAS și PPDA îi așteaptă azi pe deputații PSRM în ședință plenară.
deschide.md