4.201 vizualizări

„Păcatele” presei de Ziua Libertății Presei

Pe 3 mai, de Ziua Libertății Presei, în cadrul unui eveniment organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în fața Parlamentului a fost instalat un panou al „inamicilor presei”. Pe panou s-au regăsit mai mulți politicieni care, în anul ce s-a scurs, au agresat fizic sau verbal jurnaliști, au îngrădit accesul la informație sau au dat dovadă de intoleranță față de mass-media, misiunea și activitatea acesteia.

Media de la Chișinău a fost cu ochii pe panoul „inamicilor presei”, însă a relatat în mod diferit despre el. Dacă Adevărul.md a adoptat un ton neutru și echilibrat, enumerând mai mulți politicienii care au îngrădit accesul la informație, atunci Publika.md s-a referit exclusiv la un politician – Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Dreptate și Adevăr. Publika.md a făcut uz de etichetări – „finul de cununie a fugarului Ţopa” – și a oferit informație de context, care îl plasează pe Andrei Năstase într-o lumină negativă.  Și Deschide.md a recurs la omisiuni, etichetări și calificative, care au făcut ca reportajul de la eveniment să arate mai curând ca un articol de opinie: Disprețul și grobianismul cu care liderul PPDA Andrei Năstase a tratat presa”, „Năstase „imaculatul””. Vedeți mai jos știrile.

Andrei Nastase a ajuns în lista INAMICILOR PRESEI după ce a atacat JURNALIŞTII

Liderul PPDA, finul de cununie a fugarului Ţopa, Andrei Nastase, a ajuns pe panoul "Inamicii presei", instalat în faţa sediului Parlamentului de Ziua Mondială a Libertăţii Presei.
PUBLIKA.MD

Un panou al „inamicilor presei”, afişat în faţa Parlamentului de la Chişinău

Un panou al „inamicilor presei” a fost afişat astăzi, 3 mai, în faţa Parlamentului în cadrul unui eveniment organizat de Asociaţia Presei Independente. Pe panou se regăsesc politicieni care au agresat fizic sau verbal jurnalişti, au îngrădit accesul la informaţie sau au dat dovadă de intoleranţă, transmite IPN.
ADEVARUL.MD

Năstase „imaculatul” pe panoul „Inamicii presei”: Sunt onorat!

Disprețul și grobianismul cu care liderul PPDA Andrei Năstase a tratat presa de-a lungul carierei sale politice au atins astăzi culmea prin sfidarea bunului-simț și minciuna sfruntată, practicate de parlamentar chiar în fața microfoanelor.
DESCHIDE.MD