3.679 vizualizări

Programul post-pascal al Președintelui, al doilea după accidente în preferințele presei

Știrile despre numeroasele accidente rutiere produse în zilele/nopțile de sâmbătă și duminică au ținut, de departe, întâietatea în fluxul informațional al zilei de luni, 29 aprilie. Portalurile s-au întrecut în a da detalii fie despre tânăra decedată la Edineț (care ba era soția, ba iubita bărbatului urcat beat la volan), fie despre microbuzele răsturnate ca din senin pe străzile pustii ale capitalei, fie despre creatorul de modă Răzvan Ciobanu din România, care a sfârșit tragic luni dimineață lângă Constanța.

Pe acest fundal de-a dreptul macabru, postarea Președintelui Igor Dodon, prin care acesta și-a făcut public programul sărbătorilor pentru luna mai, a fost ca o gură de aer… pozitiv pentru media. Astfel, toți s-au grăbit să titreze că, la invitația șefului statului, încă o interpretă din Rusia va cânta la Bălți și Chișinău – de această dată, Valeria, cu prilejul zilei de 9 mai. Puținele diferențe le-a făcut… numele interpretei – care fie a apărut, fie nu a apărut în titluri.

Altmitneri… Diez.md a insistat pe faptul că Valeria este o interpretă „renumită în Rusia”. Moldova.org a notat că, începând cu 2017, în Republica Moldova pe 9 mai este marcată oficial și Ziua Europei – lege pe care Igor Dodon a refuzat să o promulge, motiv din care s-a recurs la procedura de suspendare, și pe care în ultima campanie electorală PSRM a promis să o anuleze. Iar „Ziarul de Gardă” a fost singura media care a amintit de „misterele” financiare care însoțesc, în continuare, mai multe acțiuni organizate de șeful statului. Drept exemplu servește și concertul organizat în seara de 8 mai a anului trecut, pentru care Igor Dodon a declarat că nu a cheltuit niciun leu, despre care amintește publicația. Vedeți mai jos selecția de știri.

Interpreta Valeria din Rusia va evolua la invitația președintelui Igor Dodon, de 9 mai în Moldova

Valeria, interpretă renumită în Rusia, va cânta în Moldova pe 9 mai. Interpreta va cânta pe scenele de la Chișinău și Bălți. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.
www.diez.md

Igor Dodon a invitat-o pe interpreta Valeria din Federația Rusă să cânte la Chișinău și Bălți de 9 mai

Președintele Igor Dodon a anunțat că a invitat-o pe interpreta rusă Valeria să cânte la Chișinău și la Bălți în ziua de 9 mai. Șeful statului a relatat că, împreună cu Valeria, pe scenă vor apărea orchestra prezidențială și artiști moldoveni.
www.moldova.org

Dodon anunță programul zilei de 9 mai. A invitat la Chișinău o interpretă din Rusia

După ce anul trecut i-a invitat pe interpreții ruși Oleg Gazmanov și Denis Maidanov să cânte la Chișinău cu ocazia Zilei Victoriei, în acest an președintele i-a făcut o invitație interpretei din Federația Rusă, Valeria.
www.zdg.md