3.066 vizualizări

Ofertele politice ale Blocului ACUM și PSRM, relatate tendențios de presă

Blocul electoral ACUM a învinuit astăzi PSRM de complicitate cu PD. Acuzațiile au survenit după respingerea de către PSRM a ofertei ACUM de a vota, împreună, pentru revenirea la sistemul de vot proporțional, precum și o serie de legi anti-oligarhice, cu scopul înlăturării PD de la putere. La rândul său, Blocul ACUM a respins setul de condiții propuse de socialiști, acestea fiind întărirea statutului limbii ruse în Republica Moldova și anularea restricțiilor pentru retransmisiunea programelor de televiziune din Rusia.

Acest ping-pong de acuzații și invitații la negocieri s-a regăsit și pe agenda redacțiilor de la Chișinău. Între acestea, Timpul.md a relatat pe un ton subiectiv și cu judecăți de valoare, titrând: „Efect previzibil al mimării dialogului de către ACUM: Deputații PAS și PPDA, lăsați cu ochii în soare de PSRM”. Publika.md a recurs la etichetări și a catalogat Blocul ACUM drept o formațiune politică amenințătoare: „BINOMUL PAS-PPDA nu acceptă alte inițiative, decât cele propuse de ei și amenință cu blocarea finanțării externe”. Europalibera.org a evitat judecățile de valoare și a adoptat un ton neutru: „Blocul ACUM acuză PSRM de complicitate cu PD și lipsă de interes pentru „dez-oligarhizarea statului””. Vedeți mai jos selecția de știri.

Efect previzibil al mimării dialogului de către ACUM: Deputații PAS și PPDA, lăsați cu ochii în soare de PSRM

Deputații PAS și PPDA au fost lăsați cu ochii în soare de exponenții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Socialiștii nu au dat curs invitației la discuții, lansată, pe Facebook, de fruntașii blocului politic ACUM.
TIMPUL.MD

Blocul ACUM acuză PSRM de complicitate cu PD și lipsă de interes pentru „dezoligarhizarea statului”

Blocul ACUM a acuzat PSRM de complicitate cu PD și lipsă de interes pentru „dezoligarhizarea statului”. Acuzațiile survin după respingerea de către PSRM de ofertei ACUM de a vota împreună pentru revenirea la sistemul de vot proporțional și adoptarea unor legi anti-oligarhice cu scopul înlăturării PD de la putere.
europalibera.org

BINOMUL PAS–PPDA nu acceptă alte iniţiative, decât cele propuse de ei şi ameninţă cu blocarea finanţării externe

Blocul ACUM a luat act de poziția PSRM și a cerut convocarea de urgență a ședinței Parlamentului. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, de către liderii blocului. Reacţia vine după ce socialiştii au anunţat că nu vor accepta un guvern minoritar.
publika.md