3.063 vizualizări

Întâlnirea lui Igor Dodon cu Patriarhul Kirill: titlurile au făcut diferența

Ultima vizită efectuată la Moscova de către președintele Igor Dodon s-a regăsit în mai toate resursele media din ziua de vineri, 5 aprilie. Ce-i drept, în mai toate cazurile, știrea a însemnat republicarea postării pe care șeful statului a făcut-o pe Facebook și în care se relata despre întâlnirea sa cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill. În speță, Dodon a menționat că l-a felicitat pe Patriarh „cu ocazia apropiatei sărbători de Buna Vestire, i-a relatat despre pregătirile pentru sărbătorirea Învierii Domnului pe pământul moldovenesc și l-a invitat, din nou, să viziteze Republica Moldova”. Și pentru că, având postarea Președintelui ca bază, textele au fost quasi-identice, cele care au făcut diferența au fost titlurile…

De la strict informative și neutre, așa cum a făcut postul Accent.tv („Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii”), până la destul de nuanțate și chiar aluzive. „Igor Dodon s-a întâlnit cu Patriarhul Kiril: „Am primit binecuvântarea Sanctității Sale pentru realizarea faptelor nobile””, a titrat Unimedia.info. Iar Protv.md a ținut să menționeze că „Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kirill, după ce a fost săptămâna trecuta pe muntele Atos, acolo unde clericul a interzis enoriașilor să meargă”. Deschide.md a fost printre puținele echipe care a extins puțin aria subiectului, astfel încât la întâlnirea cu Patriarhul s-au mai adăugând câteva detalii despre vizita „de lucru” a liderului de la Chișinău în capitala Federației Ruse: „După două zile de tăcere, Dodon își confirmă vizita misterioasă la Moscova”. Vedeți în continuare selecția de știri.

Igor Dodon s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill, dupa ce a fost saptamana trecuta pe muntele Athos, acolo unde clericul a interzis enoriasilor sa mearga - GALERIE FOTO

Igor Dodon s-a intalnit la Moscova cu Patriarhul Kirill, dupa ce a fost saptamana trecuta pe muntele Athos, acolo unde clericul a interzis enoriasilor sa mearga.
protv.md

După două zile de tăcere, Dodon își confirmă vizita misterioasă la Moscova

Președintele R.Moldova, Igor Dodon - după aproape două zile de tăcere - confirmă că a fost la Moscova, așa cum scria joi Deschide.MD făcând referire la surse demne de încredere.
deschide.md

Igor Dodon s-a întâlnit cu Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril. Anunțul a fost făcut de șeful statului pe pagina sa de Facebook.

unimedia.info