4.188 vizualizări

O nouă amânare în dosarul Ilan Șor, o nouă hârtie de turnesol pentru media

Ilan Șor și dosarul acestuia – mai exact, o nouă amânare a ședinței de judecată în care urma să fie reexaminat cazul primarului de Orhei, pe motiv că magistrații de la Curtea de Apel Cahul nu ar fi fost disponibili – a fost unul dintre subiectele cele mai mediatizate ale zile de miercuri, 3 aprilie. Titlurile, precum se întâmplă de regulă în textele ce-l vizează pe acest actor politic, au „mustit” de metafore, iar unele chiar au conținut judecăți de valoare. Astfel, dacă unele media au notat neutru că „ședința a fost din nou amânată” (Adevărul.md sau N4.md), alți autori au ținut să menționeze că „precum îi Șor, așa-i și justiția” (Nordnews.md).

De asemenea, unele media au insistat asupra faptului că „amânările” nu sunt o noutate în cazul dat – „Amânările în dosarul „Șor” se țin lanț! Ce s-a întâmplat de data aceasta”, a titrat Realitatea.md. Jurnal TV, au fost și mai categorice: „Dosarul Șor, pus „la murat””, au scris reporterii acestui post. Au existat însă și surse care au ignorat situația creată, preferând să publice materiale promoționale despre activitatea Partidului „Șor” la Orhei. Între ele se numără Timpul.md, care ne-a informat fără a marca acest articol ca fiind publicitar, că „Ilan Șor continuă în ritm alert reconstrucția curților din Orhei”. Vedeți mai jos selecția de știri.

O nouă ședință amânată

O nouă ședință de judecată în dosarul deputatului Ilan Șor a fost amînată. Potrivit procurorului, de data asta judecătorul nu s-a putut prezenta azi la ședință. În aceste condiții, procesul a fost amînat pentru data de 20 mai.
http://n4.md

Dosarul Șor, pus ”la murat”

A fost amânată încă o ședință de judecată în dosarul Șor, care urma să aibă loc astăzi la Curtea de Apel Cahul. De această dată, din cauza lipsei judecătorilor. Procurorul anticorupție a fost anunțat despre acest aspect încă de luni.
jurnaltv.md

Ilan Șor continuă în ritm alert reconstrucția curților din Orhei

Primăria Orhei continuă “Operațiunea Curtea” cu lucrări de modernizare la o nouă adresă - 31 August nr. 7, 9, 11. Curtea de bloc are o lungime de 300 de metri și o suprafață a carosabilului de 765 de metri pătrați.
timpul.md