4.349 vizualizări

Divizarea blocului ACUM, în vizorul presei

Blocul electoral ACUM, care a obținut 26 de mandate în urma alegerilor din 24 februarie a.c., se va diviza în două grupuri parlamentare. Anunțul a fost făcut marți, 26 martie, de către deputatul Igor Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă a membrilor Blocului. De asemenea, grupurile parlamentare PAS și PPDA au convenit asupra formării unui Consiliu Politic Coordonator, care va fi compus din câte patru reprezentanți desemnați proporțional de fiecare dintre părți.

Instituțiile media au relatat pe larg despre această mișcare politică, iar abordările au fost mai mult decât diferite. Portalul Mesaj.md, bunăoară, a apelat la proverbe și judecăți de valoare, care nu sunt proprii stilului jurnalistic: „Obraznicul mănâncă praznicul”, „au încercat să amăgească opinia publică”, „menit să camufleze disensiunile”… Și Accent TV a făcut uz de ironii și judecăți de valoare: „…așa precum au presupus mai mulți politologi”. Agora.md a evitat stilul tendențios și a relatat echidistant subiectul. Vedeți mai jos selecția de știri.

Obraznicul mănâncă praznicul: Deși PAS și PPDA au doar 26 de mandate, Sandu și Năstase vor cele mai importante funcții în stat

Blocul electoral ACUM nu mai există! Fruntașii PAS și PPDA au anunțat public astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, constituirea a două fracțiuni parlamentare.
mesaj.md

Blocul ACUM se divizează în două fracțiuni parlamentare, coordonate de un „consiliu politic”

Blocul electoral ACUM, care a acces în Parlament cu un număr de 26 de deputați, se va diviza în Legislativ în două fracțiuni parlamentare. Anunțul a fost făcut de către deputatul Igor Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă a blocului ACUM.
agora.md

“Развод” оформлен: блок “Акум” распался на две фракции

Как и предсказывали многие политологи, электоральный блок “Акум”, в состав которого вошли партии “Действие и солидарность” и “Достоинство и правда”, распался на две парламентских фракции данных политформирований.
a-tv.md