4.127 vizualizări

Declarațiile Maiei Sandu despre inițiativele post-electorale ale blocului ACUM, relatate cu ironie și omisiuni

Blocul ACUM nu va face coaliție, în viitorul Parlament, nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor, a declarat președinta PAS, Maia Sandu, în seara zilei de 26 februarie, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. De asemenea, Maia Sandu a menționat că unul dintre primele proiecte pe care le va înainta, împreună cu colegii săi, în noul Legislativ va ține de declararea situației excepționale în sistemul organelor de drept, prin care se recunoaște captivitatea judecătorilor și procurorilor, a tuturor organelor de drept și necesitatea eliberării tuturor acestor instituții prin măsuri extraordinare. Anunțurile politicianei au fost intens mediatizate, însă unghiul de abordare a fost diferit. Portalul Actual.md a relatat despre inițiativa Maiei Sandu prin câteva comentarii făcute, la acest subiect, de către membrul PDM Sergiu Sîrbu. Maniera în care a fost realizat materialul a fost una tendențioasă și ironică: „Democratul Sergiu Sîrbu, reacție la o inepție juridică a liderului PAS: Excepționala Maia”. Dacă Actual.md s-a remarcat prin ironie, Ntv.md a recurs la omisiune și și-a stabilit o proprie agendă informațională. În știrea despre „Posibile scenarii postelectorale” sunt trasate câteva dintre prioritățile Partidului Socialiștilor după alegeri, iar protagonistul materialului este socialistul Bogdan Țîrdea, fără a menționa despre intențiile post-electorale ale blocului ACUM. TV8.md, care a fost gazda emisiunii cu pricina, a realizat o știre neutră și în care nu a fost trunchiat mesajul Maiei Sandu. Vedeți mai jos selecția de știri.

Democratul Sergiu Sîrbu, reacție la o inepție juridică a liderului PAS: Excepționala Maia

Democratul Sergiu Sîrbu o ia peste picior pe liderul PAS, Maia Sandu, despre care dă de înțeles că nu se pricepe deloc în ceea ce ține de drept constituțional. Sandu a declarat la un post TV că prima lege propusă de ea va fi privind introducerea ”situației excepționale în domeniul justiției”, ca să poată demite tot și pe toți, contrar normelor constituționale.
actual.md

VIDEO/ Ce spune Maia Sandu despre eventuale coaliții în viitorul Parlament

Copreședinta blocului ACUM DA PAS, Maia Sandu, susține că odată ce mandatele de deputat vor fi validate, își va menține retorica pe care a avut-o în campania electorală și anume că în următorul Parlament blocul nu va purta negocieri nici cu Partidul Democrat, nici cu Partidul Socialiștilor.
tv8.md

Posibile scenarii postelectorale

În cazul formării unei coaliții de guvern, Partidul Socialiștilor va porni de la propriile condiții și după o consultare cu poporul. În caz contrar, este posibil să se ajungă la alegeri parlamentare anticipate. De această părere este politologul Bogdan Țîrdea, care a descris câteva scenarii postelectorale.
ntv.md