3.197 vizualizări

Presa despre rezultatele alegerilor: de la eșec până la victorie

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor de duminică, 24 februarie, reflectate în circa 99% din procesele verbale, patru partide politice ar urma să aibă reprezentanți în noul Parlament. Primii la număr ar fi socialiștii, cu 34 de fotolii de deputat, după care vin democrații, cu 30 de legislatori. Pe locul al treilea s-a clasat Blocul ACUM, cu 27 de mandate. Partidul lui Ilan Șor a obținut șapte locuri în viitorul Legislativ, iar trei deputați vor fi independenți. Presa a relatat pe larg despre rezultatele alegerilor, însă unghiul de abordare a fost diferit. Mesaj.md, bunăoară, a catalogat rezultatele scrutinului drept o înfrângere pentru Opoziție. EŞEC ELECTORAL: „Binomul PAS-PPDA a acumulat mai puţin decât PSRM şi PDM luate în parte”, a titrat portalul. La polul opus, Jurnal.md a scos în prim-plan scorul obținut de blocul ACUM la Chișinău: „Blocul ACUM, lider în capitală; 38% din voturi pe lista națională și victorie în șase din 11 circumscripții uninominale”. Agora.md a relatat pe un ton neutru despre rezultatele alegerilor: „Zarurile au fost aruncate! În Parlament intră PSRM, PDM, ACUM, P. Șor și 3 independenți: Câte mandate ia fiecare formațiune (VIDEO)”. Vedeți mai jos selecția de știri.

EŞEC ELECTORAL: Binomul PAS-PPDA a acumulat mai puţin decât PSRM şi PDM luate în parte

Blocul electoral constituit de PAS-PPDA a acumulat mai puţin decât PSRM şi PDM luate în parte.
mesaj.md

Zarurile au fost aruncate! În Parlament intră PSRM, PDM, ACUM, P. Șor și 3 independenți: Câte mandate ia fiecare formațiune (VIDEO)

Până la această oră, în urma scrutinului electoral din 24 februarie, au fost procesate aproape 98% din procesele verbale. Astfel, potrivit rezultatelor preliminare, în Parlament acced patru concurenți electorali din cei 15 pe circumscripția națională.
agora.md

Blocul ACUM, lider în capitală; 38% din voturi pe lista națională și victorie în șase din 11 circumscripții uninominale

Blocul electoral ACUM Platforma DA și PAS a acumulat cele mai multe voturi din municipiul Chișinău. Circa 38 la sută din voturi sau 119 426 de alegătorii din capitală și-au dat votulpentru forțele antioligarhice.
jurnal.md