3.373 vizualizări

Ceața care a blocat media și… pe Igor Dodon

Așa cum în iarna curentă nu suntem la primul episod meteorologic de acest fel, ceața care blochează mii de oameni pe Aeroportul Chișinău și împiedică zeci de aeronave să aterizeze în Republica Moldova constituie din ce în ce mai rar subiect de breaking news. Totuși, de această dată în știri a apărut mult-așteptatul element „inedit” – și anume, că printre zecile de zboruri care au fost anulate în ultimele zile din cauza ceții dense se numără și cel care ar fi trebuit să îl aducă acasă, de la Moscova, pe Președintele Igor Dodon. Astfel, chiar dacă au relatat despre subiectul ceții în general, majoritatea resurselor media au scos în prim-plan faptul că președintele moldovean este blocat în capitala Federației Ruse.

Acesta a fost, de exemplu, unghiul de abordare la Newsmaker.md, dar și la Ziarulnational.md, ambele publicații menționând că, din cauza ceții, Igor Dodon a fost nevoit să-și anuleze briefingul despre rezultatele vizitei la Moscova, pe care urma să îl susțină astăzi, la ora 12.00, chiar pe Aeroportul Internațional Chișinău. TV8, la rândul său, a trecut cu vederea blocajul președintelui și au relatat strict despre starea de lucruri creată pe Aeroport, menționând că „ceața dă bătăi a cincea zi”, iar „situația este incertă”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Из-за погодных условий президент Молдовы Игорь Додон не может вернуться в Кишинев

Президент Молдовы Игорь Додон не может пока вернуться в Кишинев из Москвы из-за плохой погоды. Его пресс-конференцию по итогам визита в Россию, которая должна была состояться в полдень в Кишиневском аэропорту, отменили.
newsmaker.md

Președintele Dodon rămâne BLOCAT la Moscova. Acesta nu poate ajunge în R. Moldova

Cel puțin 27 de zboruri au fost anulate la Aeroportul Internațional Chișinăudin cauza ceții dense, pe parcursul zilei de ieri și noaptea trecută. Și pentru unele avioane care trebuie să decoleze în această dimineață zborurile nu sunt încă anunțate. Situația este similară și în cazul aterizărilor.
ziarulnational.md

Situație incertă pe Aeroportul din Chișinău! Din cauza vremii proaste zeci de curse avia sunt anulate, deviate sau întârzie

În ultimele 24 de ore zeci de curse avia de pe aeroportul din Chișinău au fost anulate, iar sute de pasageri nu au putut să zboare către destinațiile pentru care au procurat bilete. Anulările se referă atât la navele care trebuie să decoleze, cât și la cele care trebuie să aterizeze pe Aeroportul din Chișinău.
tv8.md