4.343 vizualizări

Cum au văzut unele media candidatura Maiei Sandu pentru circumscripția diasporei din Europa de vest, „o supriză” sau „lipsă de candidați credibili”?

Maia Sandu, lidera PAS, va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripția diasporei moldovene din Europa de Vest. Anunțul a fost făcut miercuri, 2 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă a Blocului electoral ACUM, a cărui candidată este Maia Sandu. Tot acolo au fost anunțați și ceilalți candidați ai Blocului, care  își vor încerca puterile pe circumscripții uninominale. Și dacă Europalibera.org a realizat o știre neutră și informativă la acest subiect, știrea celor de la Democracy.md seamănă mai curând cu un articol de opinie. De facto, autorul acesteia face referință la opinia unui  internaut – care este o judecată de valoare și nu o informație probată prin fapte, așa precum ar trebui să fie concepută o știre: „Dna Sandu, de ce vreţi să luaţi acest drept sutelor de mii de moldoveni din această parte a lumii? Oare credeţi că ştiţi mai bine decât noi problemele noastre?”. În același timp, Cotidianul.md i-a calificat pe unii candidați ai Blocului ACUM drept „surprize”, și anume: „Surprize de la Blocul ACUM: Sandu candidează în Europa, Iovcev în Transnistria”. Vedeți mai jos selecția de știri.

Maia Sandu merge împotriva diasporei moldovenești care consideră că binomul PAS-PPDA nu a propus niciun candidat care să-i reprezinte

Liderul PAS, Maia Sandu, a neglijat solicitările diasporei moldovenești și a anunțat astăzi că va candida pe circumscripția din Europa de Vest, la alegerile parlamentare din 24 februarie.
democracy.md

Lidera PAS Maia Sandu va candida la alegerile parlamentare în circumscripția diasporei moldovene din Europa de vest

Lidera PAS Maia Sandu va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripția diasporei moldovene din Europa de vest. Anunțul a fost făcut miercuri la o conferință de presă a blocului electoral ACUM.
europalibera.org

Surprize de la blocul „ACUM”: Sandu candidează în Europa, Iovcev în Transnistria

Președinta PAS, Maia Sandu, va candida în circumscripția nr.50, care cuprinde Europa de Vest, în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie.
cotidianul.md