4.391 vizualizări

Numirea Raisei Apolschii la Curtea Constituțională, relatată de presă

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Raisa Apolschii, care este și nașa de cununie a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, a fost numită vineri, 14 decembrie, în funcția de judecător al Curții Constituționale (CC). Raisa Apolschii a depus jurământul pentru noua sa funcție, alături de democratul Artur Reșetnicov (numit de Guvern) și fostul procuror general, Corneliu Gurin (numit în funcție de Consiliul Superior al Magistraturii). Numirea Raisei Apolschii în calitate de judecătoare la CC s-a transformat în una dintre cele mai importante știri ale zilei, iar titlurile au fost dintre cele mai diverse. Astfel, Evzmd.md a notat în titlu consolidarea forțelor Partidului Democrat la CC: „PD „se betonează” la Curtea Constituțională cu trei noi judecători”. Cotidianul.md a subliniat legătura familială dintre Raisa Apolschii și Vlad Plahotniuc: “Nașa lui Plahotniuc, numită judecătoare la Curtea Constituțională”. Protv.md a preferat să facă o retrospectivă a activității profesionale, dar și a averii Raisei Apolschii. Vedeți mai jos selecția de știri.

PD „se betonează” la Curtea Constituțională cu trei noi judecători

Curtea Constituțională are, începând de astăzi, trei noi judecători în persoanele lui Corneliu Gurin, Artur Reșetnicov și Maria Apolschi, persoane apropiate PD care au depus vineri jurământul. Corneliu Gurin a fost numit de CSM), Artur Reșetnicov de Guvern , în timp ce ultima pe listă, Raisa Apolschi, a fost numită de Parlament.
evzmd.md

Democrata Raisa Apolschii, numita de Parlament judecatoare la Curtea Constitutionala. Trecutul si averea demnitarei - Anticoruptie.md

Raisa Apolschii, presedinta Comisiei juridice, numiri si imunitati din Parlament, membra a Partidului Democrat, a fost numita judecatoare la Curtea Constitutionala. Un proiect de hotarare in acest sens a fost votat vineri, 14 decembrie, de catre majoritatea parlamentara.
protv.md

Nașa lui Plahotniuc, numită judecătoare la Curtea Constituțională

Deputata democrată Raisa Apolschii, despre care se cunoaște că este nașa de cununie a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, a fost numită de Parlament în funcția de magistrată a Curții Constituționale (CC).
cotidianul.md