3.362 vizualizări

Plecarea lui Valeriu Munteanu de la PL, relatată cu etichete și senzaționalism

Politicianul Valeriu Munteanu a părăsit marți, 11 decembrie, Partidul Liberal. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, iar Valeriu Munteanu a declarat că este un pas greu, făcut „cu inima strânsă, dar cu mintea limpede și lucidă”. Potrivit lui, decizia a fost luată ca urmare a faptului că Partidul Liberal nu dorește să se coalizeze cu PAS și PPDA în vederea participării în comun la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Știrea în cauză a fost intens mediatizată în presa de la Chișinău. Astfel, Voceabasarabiei.md a calificat anunțul drept un seism, titrând: „Update // Cutremurul s-a produs: Valeriu Munteanu părăsește Partidul Liberal”. Telegraph.md a reajustat, în titlu, o etichetă folosită anterior, cea de „binom” cu „trinom”, făcând aluzie la faptul că Valeriu Munteanu deja s-ar fi alăturat acestor formațiuni: „(Video) Ultima oră! Valeriu Munteanu părăsește PL! Trece de partea TRINOMULUI PAS cu DA și PLDM! ”. Agora.md, la rândul său, a relatat neutru și echidistant. Vedeți mai jos selecția de știri.   

Update // Cutremurul s-a produs: Valeriu Munteanu părăsește Partidul Liberal

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îl acuză pe vicepreședintele Valeriu Munteanu că nu ar respecta o decizie a Consiliului Republican al formațiunii politice, scrie cotidianul.md. El a comentat într-o postare anunțul lui Munteanu, de a organiza astăzi o conferință de presă unde urmează să-și anunțe viitorul politic.
voceabasarabiei.md

VIDEO. Valeriu Munteanu părăsește Partidul Liberal: Noul președinte de partid nu are viziune

Valeriu Munteanu, vicepreședintele Partidului Liberal, părăsește formațiunea. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. „Este o decizie grea, pe care o iau cu inima strânsă, dar cu mintea limpede și lucidă”, a declarat Munteanu, adăugând că și-a dedicat întreaga energie în activitatea la partid.
agora.md

(Video) Ultima oră! Valeriu Munteanu părăsește PL! Trece de partea TRINOMULUI PAS cu DA și PLDM!

După 11 ani de aflare în echipa PL, Valeriu Munteanu a decis să părăsească partidul. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă.
telegraph.md