1 878 просмотры

Promulgarea legii care interzice Panglica Sf. Gheorghe, subiect de speculație pentru unele portaluri

Извините, этот техт доступен только в “Румынский”.

Președintele Sandu a promulgat legea care interzice panglica de Sfântul Gheorghe în Moldova: „De acum înainte, acest simbol este ilegal, aparține gropii de gunoi a istoriei”.

Maia Sandu a declarat despre simbolul păcii și al Marii Victorii: „Simboluri precum panglica Sfântul Gheorghe aparțin gropii de gunoi a istoriei, utilizarea lor este criminală și va fi aspru pedepsită!”. La 19 aprilie 2022, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat o lege care interzice panglicile Sfântul Gheorghe și unele însemne „utilizate de participanții la acte de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității”. Șeful statului a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă. Legea va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
Kp.md

Președinta Maia Sandu a promulgat legea care interzice simbolurile ce promovează războiul Federației Ruse în Ucraina: „Cei care justifică astăzi uciderea ucrainenilor, mâine pot solicita uciderea moldovenilor”

Președinta Maia Sandu anunță că a promulgat legea care interzice pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor care sprijină invazia Rusiei în Ucraina – literele Z și V, dar și panglica Sf. Gheorghe. Noile prevederi vor intra în vigoare imediat ce vor fi publicate în Monitorul Oficial. Șefa statului a precizat, în cadrul unui briefing susținut astăzi la Președinție, în limbile româna și rusă, că această lege nu interzice sărbătoarea de 9 mai.
Ziarulnational.md

Purtarea Panglicii Sfântul Gheorghe în Moldova se va califica ca infracțiune

Președintele Maia Sandu susține că cetățenii vor plăti dur dacă vor continua să poarte Panglica Sfântul Gheorghe după scoaterea acesteia în afara legii. Declarația a fost făcută după anunțul promulgării legii care interzice un șir de însemne, asociate, în opinia autorităților, cu războiul din Ucraina. „Nu putem tolera promovarea unor simboluri și acțiuni care sunt asociate războiului din Ucraina. (…) Locul acestor simboluri este alături de alte simboluri barbare ale distrugerii și morții. La coșul de gunoi al istoriei.
Primul.md