5 022 просмотры

Декларация одна — коннотаций много

От самого «мирного» названия «Декларация о постоянном нейтралитете» до категоричных «Антиунионистская декларация» или «Противоречивая декларация» — это всего лишь некоторые обозначения, данные сегодня в прессе Декларации о незыблемости суверенитета, независимости и нейтралитета Молдовы, которую парламент принял голосами 62 депутатов по предложению фракции ПКРМ. Ниже представляем видение некоторых молдавских СМИ по поводу принятия этого документа.

Vot comun PCRM-PSRM-PD pentru controversata declaraţie privind „neutralitatea permanentă a RM”, propusă de comunişti

Controversata declaraţie, propusă de PCRM, „privind inviolabilitatea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova” a fost votat de Parlament cu votul a 62 de deputaţi PCRM, PSRM, PD, dar şi foşti comunişti. Proiectul a fost supus dezbaterilor la şedinţa de săptămâna trecută, dar atunci nu a fost propus pentru vot din lipsă de cvorum.
Jurnal.md

VOTAT! Declarația privind inviolabilitatea suveranității, independenței și neutralității permanente a țării (DOC)

Parlamentul a votat astăzi o declaraţie politică privind inviolabilitatea suveranităţii, independenţei şi neutralităţii permanente a Republicii Moldova, cu 62 de voturi. Documentul propus de deputaţii comunişti a fost votat de democraţi şi socialişti.
Publika.md

Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă

Deputații au adoptat la ședința de astăzi a Parlamentului Declarația privind inviolabilitatea suveranității Republicii Moldova. Documentul a fost propus de deputați comuniști încă la ședința de săptămîna trecută, în contextul marșului antistatal desfășurat duminica trecută. Atunci însă adoptarea Declarației a fost amînată, din lipsă de cvorum. Pentru aprobarea declarației s-au pronunțat 62 de deputați ai PCRM, PSRM, PD și ai grupul social-democrat, relatează NOI.md. Potrivit autorilor Declarației, în ultima perioadă au loc tot mai des acțiuni ce contravin principiilor prevăzute în Constituție, care se referă la contestarea statalității moldovenești și a poporului moldovenesc sau apeluri la desființarea suveranității și independenței țării prin alipirea la un alt stat.
Noi.md