6 013 просмотры

Снижение цен на лекарства – между сенсацией и скептицизмом

Премьер Павел Филип объявил, что с 12 октября более 160 наименований лекарств первой необходимости подешевеют на 40%. Это решение было принято после переговоров с профильными производителями. Учитывая, что проблема цен на лекарства является чувствительной, эта новость быстро распространилась в молдавской прессе. Однако СМИ сообщили эту информацию в различных тонах: от сенсационных до скептических. Ниже предлагаем подборку новостей на эту тему.

Reducere senzațională a prețurilor la medicamente în urma discuțiilor dintre premier și farmaciști

Circa 160 de denumiri de medicamente de primă necesitate se vor ieftini cu 40%. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip după ședința pe care a avut-o cu conducătorii companiilor farmaceutice din Republica Moldova. Este vorba de medicamentele cele mai importante și uzuale.
hotnews.md

Peste 160 de medicamente de primă necesitate se vor ieftini cu 40%, în luna octombrie

Guvernul a anunțat că peste 160 de preparate de primă necesitate se vor ieftini cu 40% din 12 octombrie. Decizia vine după numeroase negocieri cu producătorii farma.
agora.md

(video) O nouă promisiune de la Guvernul Filip. Medicamentele se vor ieftini cu 40%

Circa 160 de denumiri de medicamente, de primă necesitate se vor ieftini. Începând cu 12 octombrie prețul acestora va fi redus cu 40%.
unimedia.info