6 277 просмотры

Дело «7 апреля» или пресса в поисках оригинальных идей

Лейтмотивом сегодняшнего дня можно считать оригинальность. По случаю очередной годовщины апрельских событий 2009 года, СМИ попытались представить события 7 апреля как можно более оригинально, равно как и то, что последовало или не последовало в истории Молдовы после того момента. Предлагаем ниже узнать, что у кого получилось.

7 ani de la PROTESTELE sangeroase din aprilie 2009. Un om a decedat, alte zeci de persoane au fost ranite - Peste 150 de dosare la procuratura insa nimeni nu a stat dupa gratii - VIDEO

Astazi se implinesc sapte ani de la sangeroasele proteste impotriva guvernarii comuniste din aprilie 2009. Atunci protestele, initial pasnice, s-au trasformat intr-un calvar. Un om a decedat, alte zeci de persoane au fost ranite, batute crunt si maltratate in comisariatele de politie, iar cladirile Parlamentului si Presedentiei a fost devastate. Atunci, procuratura a pornit peste 150 de dosare, atat pe numele protestatarilor, cat si pe a politistilor. Chiar si asa, la ziua de astazi nimeni nu a sta dupa gratii.
ProTV.md

Astăzi se împlinesc 7 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009

stăzi se împlinesc 7 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009. În acea zi, după alegerile parlamentare din 5 aprilie, când Comisia Electorală Centrală a publicat rezultatele oficiale conform cărora PCRM a obținut pentru a treia oară consecutiv majoritatea în Parlament, zeci de mii de tineri au ieșit la protest, notează UNIMEDIA. Vestea despre demonstrație s-a răspândit rapid prin mesaje text și pe Internet, prin intermediul serviciilor de mesageriei instantanee și a rețelelor sociale, adunând circa 15 mii de participanți. Protestele de la Chișinău au început pe 6 aprilie 2009, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie, și au continuat pe 7 aprilie.
Unimedia.info

Opinie: După 7 aprilie 2009 a fost instalat un nou sistem oligarhic

Partidele care erau în opoziţie la 7 aprilie 2009 nu au fost la înălţimea manifestanţilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ele au avut posibilitatea să preia controlul asupra protestelor, dar nu au făcut-o. Declaraţia a fost făcută pentru IPN de directorul Institutului de Politici Publice (IPP), Arcadie Barbăroşie. Potrivit lui, guvernarea de atunci a reacţionat absolut neadecvat la manifestaţii şi nu a reuşit să le gestioneze, transmite IPN. În opinia lui Arcadie Barbăroşie, poliţia nu a gestionat manifestările într-un mod care ar fi corespuns noţiunii de stat de drept şi s-a manifestat absolut dezonorant prin torturi în închisori.
Point.md