6 380 просмотры

Американские конгрессмены попали в центре внимания молдавских журналистов

Новость о резолюции, представленной в Конгрессе США двумя членами Палаты представителей – Рэнди Уэбером и Трентом Фрэнксом – с требованием начать расследование «кражи миллиарда» из банковской системы Республики Молдова, стало известно в последние дни. Однако, к удивлению аудитории, новости сильно отличались по содержанию. Так, вместо того, чтобы обсуждать эту резолюцию, некоторые СМИ предпочли вдаваться в биографические данные этих двух американских политиков, а другие – взахлеб приводили заявления бывшего американского дипломата, утверждающего, одна фирма из США, занимающаяся лоббированием вопросов, заплатила республиканцу Рэнди Уэберу за то, чтобы он оклеветал руководство Молдовы.

Fost diplomat american: "Cel care a depus rezoluţia pentru denigrarea Moldovei a fost plătit"

Congresmanul american, care a venit cu o rezoluție privind restricționarea asistenței din partea Statelor Unite pentru Moldova, este incompetent în ceea ce ține de situația politică a țărilor din Europa de Est.
publika.md

Cine sunt cei doi congresmani americani care au inițiat rezoluția despre Moldova

Inițiatorul rezoluției din Congresul American referitoare la Moldova, Randy Webber s-a făcut la un moment dat vizibil printr-un comentariu pe twitter în care l-a comparat pe Obama cu Hitler. Acesta s-a referit la faptul că acum mai bine de un an și jumătate, după atentatul de la Charlie Hebdo, când mai mulți lideri europeni au participat la Marșul Unității, SUA nu au trimis decât pe ambasadoarea acestora, Jane Hartley.
agora.md

Adevărul despre congresmanul care a venit cu o rezoluție împotriva R. Moldova

Un fost diplomat american scoate la iveală adevărul despre congresmanul american, care a venit cu o rezoluție privind restricționarea asistenței din partea Statelor Unite pentru Moldova. Richard Grenell afirmă că republicanul Randy Weber este incompetent în ceea ce ține de situația politică a țărilor din Europa de Est.
today.md