6 444 просмотры

Дело Баштового, между вознаграждением и наказанием

Республика Молдова «разжилась» новым осуждением в Европейском суде по правам человека. На сей раз речь идет о деле Андрея Баштового, который обжаловал в  ЕСПЧ плохие условия содержания под стражей в пенитенциаре №13, в который был заключен. Страсбурский суд постановил, что Кишинев обязан выплатить Андрею Баштовому 5700 евро в качестве возмещения морального ущерба и 650 евро судебных издержек. Решение ЕСПЧ стремительно просочилось в прессу, и каждый журналист преподнес общественности сюжет в собственной нюансированной трактовке…

Republica Moldova, condamnată la CEDO pentru condiţiile inumane în care este deţinut Andrei Baştovoi

Republica Moldova a fost condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru condiţiile dezastruoase în care este deţinut Andrei Baştovoi, deputat în primul Parlament şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă, acuzat într-un dosar despre care unii comentatori spun că ar fi fabricat la comandă.
jurnal.md

CEDO a luat o decizie în cazul lui Andrei Baștovoi. Uite ce sumă va fi acordată reclamantului!

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a decis acordarea reclamantului Andrei Baștovoi 5,700 EURO cu titlu de prejudiciu moral și 650 EURO cu titlu de costuri și cheltuieli, considerând asistenţa juridică primită de reclamant de la Consiliul Europei, după ce a fost constatată violarea unor prevederi din Convenție.
oficial.md

Andrei Baștovoi câștigă la CEDO câteva mii de euro, dar rămâne în detenție

Baștovoi, care din decembrie 2013 este deținut în Penitenciarul 13 sub învinuire de tentativă a doi oameni de afaceri și delapidare de fonduri, s-a plâns magistraților europeni că a fost nevoit să împartă o celulă de 6 metri pătrați cu alte 5 persoane.
mold-street.md